LekkerCryptisch neemt Discord in gebruik

Woensdagnacht om vier uur ‘s nachts werd ik wakker. Kon niet meer slapen. Even een glaasje water en een blik op de telefoon. Veel mentions op Telegram. Wat zou er zijn? Bitcoin gekelderd, of juist enorm gestegen? Een enorme hack?

LekkerCryptisch neemt Discord in gebruik
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Geblokkeerd

Het bleek een aanval op LekkerCryptisch. Iemand had honderden vreselijke afbeeldingen in de groep gepost. Niet fijn voor onze leden natuurlijk, maar er gebeurde nog iets anders. Telegram heeft de groep aangemerkt als “illegal content” en daarmee werd de groep ontoegankelijk voor Apple-gebruikers.

Uiteraard hebben we de berichten meteen verwijderd. Vrij snel erna was de groep weer schoon en in gebruik. Behalve dus voor mensen met een Mac of een iPhone. Zij krijgen de volgende melding:

Zo snel als Telegram ons geblokkeerd heeft, zo lang duurt het om het weer open te krijgen. We hebben allerlei manieren geprobeerd, maar het is ons niet gelukt om contact te krijgen met iemand van Telegram. Geen enkele reactie. Ondertussen kunnen veel leden nog steeds niet deelnemen aan de chat...

Discord

Het ontbreekt aan betrouwbare support vanuit Telegram in dit soort situaties. Dat heeft ons aan het denken gezet. We hadden al een tijdje Discord op het oog om onze toffe community nog meer mogelijkheden te geven, en dit heeft onze plannen in een stroomversnelling gebracht. Zo is alles ergens goed voor :-).

Discord biedt de mogelijkheid om een server aan te maken met verschillende kanalen. Het verdelen van onderwerpen over kanalen maakt het mogelijk om een meer in-depth discussie te voeren, waarbij gespreksgeschiedenis is geordend en dus makkelijk terug te vinden. Je mist dus niets meer van jouw favoriete onderwerp!

Stopt de LekkerCryptisch Telegramgroep daarmee dan ook? Nee, we bouwen een koppeling tussen Discord en Telegram. Hiermee kunnen alle leden die overstappen naar Discord deel blijven nemen aan de Telegram-chat vanuit Discord. Stap je liever niet over op Discord dan kun je dus nog steeds gebruik blijven maken van de chat in Telegram. Voor ieder wat wils!

Nieuwe Telegramgroep

Omdat er op dit moment nog geen uitzicht is op assistentie vanuit Telegram, hebben we een nieuwe groep gemaakt. Die vind je hier: https://t.me/LekkerCryptischNL.

We nodigen iedereen uit om van de oude naar de nieuwe groep over te stappen, en ook andere erop te attenderen.

Over Discord

1. Wat is Discord?

Discord is een alles-in-één oplossing voor tekst en spraak en heeft een browser, desktop en mobiele versie. De mogelijkheden in Discord zijn vele malen groter dan in Telegram met uitgebreide koppelingen naar andere services. Het organiseren van een groep is met Discord daarom een stuk makkelijker. En dat maakt het voor jou prettiger in gebruik.

2. Zo installeer je Discord

  1. Ga naar https://discordapp.com/download en selecteer de download die bij jouw platform hoort. Je kunt ook een mobiele applicatie downloaden in Apple's Appstore of Google's Playstore.
  2. Installeer het gedownloade programma en open het. Je wordt gevraagd een account aan te maken. Dat is een kleine moeite.
  3. Na het aanmaken van je account kun je deelnemen aan een zogeheten Discord server door gebruik te maken van onze directe uitnodigingslink: https://discord.gg/96BZcTW.
  4. Je bent nu lid van onze Discord server. Welkom! Kijk even rond en lees de regels. Of je direct aan het gesprek wilt deelnemen is aan jou; je mag gerust eerst even de kat uit de boom kijken.

3. Zo werkt Discord

Aan de linkerkant zijn alle verschillende kanalen beschikbaar, in het midden is de chat en aan de rechterzijde de ledenlijst.

Elk kanaal heeft de mogelijkheid om pinned-messages toe te voegen net zoals in een Telegram-groep. Later zal de Telegram-groep ook als kanaal in Discord te vinden zijn, zodat je vanuit Discord deel kunt nemen aan de Telegram-chat.

Tot slot

Het waren twee rommelige dagen, en we zullen misschien niet meteen iedereen kunnen bereiken. Maar we zijn ervan overtuigd dat we onze community op deze manier naar een nog hoger niveau kunnen tillen.

Wil je meer lezen over onze community en de missie die we daarmee hebben? Lees dan hier onze community-pagina!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte