Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Georganiseerde AMA’s in samenwerking met DutchCryptoChat

Peter Slagter
Peter Slagter

In je zoektocht naar interessante cryptocurrencies loop je regelmatig tegen allerlei vragen aan. Vragen die je direct aan de teamleden zou willen stellen. Dat is precies waar we je — samen met DutchCryptoChat — de gelegenheid voor willen geven.

DutchCryptoChat

DutchCryptoChat, of de Nederlandstalige Crypto Chat (NCC), is een relatief jonge crypto-community (op Telegram) waarin over allerlei zaken rondom cryptovaluta gesproken wordt. Ten opzichte van andere communities heeft het team een uniek element ingebracht: de focus op AMA’s (ask me anything) met Nederlandstalige leden van projectteams.

Ze noemen het zelf een ‘spreekuur’. Er wordt een afspraak gemaakt met een Nederlands teamlid van een cryptocurrency-project. Hij of zij is een uur lang beschikbaar in de chat om alle vragen die worden gesteld zo goed als mogelijk te beantwoorden. Een bekend concept, en door NCC op maat gemaakt voor geïnteresseerde Nederlanders.

Samenwerking

Aan Nederlandse initiatieven die de markt van cryptovaluta toegankelijk(er) proberen te maken, dragen we graag bij. Bij NCC ligt de nadruk op DYOR. Prima dat je ergens geld in wil stoppen, maar zorg er — alsjeblieft — voor dat je weet wat je doet. NCC draagt daar aan bij door die zoektocht te faciliteren.

Voor ons is het belangrijk dat er geen verborgen agenda is. Dat kritische vragen gesteld mogen worden, zolang ze op een opbouwende manier gesteld worden. Dat de gast niet (voor of achter de schermen) een hand boven het hoofd wordt gehouden. En daar staan LekkerCryptisch en NCC hetzelfde in.

Het kan zijn dat NCC soms een bijdrage ontvangt van de partij die de gelegenheid krijgt om vragen te beantwoorden — als ‘betaling’ voor de publiciteit die het oplevert. Het is ook mogelijk te doneren aan NCC. De belofte van NCC is dat eventuele opbrengsten in het AMA-platform worden gestoken, en niet puur voor eigen gewin worden gebruikt.

Wij zorgen ervoor dat ingeplande AMA’s worden aangekondigd, en publiceren — indien mogelijk — een kort verslag van de hoogtepunten ervan. Een AMA geeft mooie stof tot schrijven voor een projectupdate, en wellicht helpt het borgen van de gesprekken onderzoekers die de AMA hebben gemist.

NCC vermeldt ons in de verslagen die worden geschreven naar aanleiding van een AMA, en treden op als ambassadeurs van ons platform. Zo kan je ons nieuwskanaal op Telegram daar gaan tegenkomen. En omdat daar de volgende AMA ook weer wordt aangekondigd, is de cirkel weer rond!

Ambrosus te gast

De eerstvolgende AMA die op de planning staat is met Ambrosus. Vanavond (25 maart 2019) om 20:00u gaan de remmen los. Altijd al meer willen weten over dit project? Lees je in, bereid vragen voor, en zorg dat je optijd aanschuift!

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.