Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Crave

Crave is een deels door de community bestuurd privacyproject waarin masternodes een belangrijke rol spelen.

Over Crave

Crave is een volledig op Proof-of-Stake gebaseerde cryptomunt, met de focus op anonimiteit en privacy van de gebruikers ervan. Ze stellen niet-traceerbare transacties te ondersteunen. De munt zelf is gebaseerd op DASH, en bevat verbeteringen op het Zerocoin-protocol.

Ondanks dat Crave een relatief jong project is, geeft het de indruk dat er een professioneel team achter zit. De website is verzorgd, en de community wordt op een volwassen manier ondersteund. Een nadeel is dat je nog onvoldoende onderzoek kunt doen naar de onderliggende concepten - zo is het bv. nog wachten op de whitepaper.

Masternodes zijn onderdeel van het Crave-netwerk. Of masternodes in het netwerk aanvullende taken vervullen ten opzichte van andere projecten is op dit moment niet duidelijk. Wel zijn er kleine innovaties doorgevoerd op het ecosysteem. Zo is het makkelijk(er) gemaakt om meerdere nodes te draaien op 1 IP-adres, en kunnen statistieken van de node bekeken worden in de wallet.

Tot slot is het goed om te benoemen dat de community betrokken wordt bij de beslissingen die genomen worden. 9% van alle blockbeloningen worden toegewezen aan de ontwikkeling van de roadmap, en de community kan daarbij actief invloed uitoefenen op de volgorde.

Vooralsnog een project waar een bovengemiddeld risico aan kleeft. Het is wel een munt om in de gaten te houden. Zo zijn we benieuwd wat de whitepaper gaat brengen, en hoe het governancesysteem in de praktijk gaat werken.

Waarom je Crave moet volgen

 1. Privacyprojecten doen het relatief goed in de cryptowereld. De combinatie met passief inkomen vanuit masternodes maakt Crave interessant.
 2. Je kunt zelf invloed uitoefenen op de beslissingen die genomen worden door het team.
 3. Het team blijkt in staat om met innovatieve oplossingen te komen.

Masternode-gegevens

Dit project gebruikt tiered masternodes. Elk niveau (tier) wordt gedefinieerd door een (toenemend) aantal munten.

Aantal munten Prijs ROI Inkomen (maand) Nodes online
CRAVE (0) 0 $0,00 0,00% $0,00
CRAVE (5.000) 5.000 $41,06 75,47% $6,00 823

Crave neemt het voornemen om de community te betrekken bij het bestuur van de munt serieus. Zo staan in-wallet voting en in-wallet proposals op de agenda in Q3 van 2018.

Wil je meer weten? Zorg ervoor dat je zelf onderzoek doet. Hier kan je meer vinden over Crave:

@CraveProject Hello everyone, #CRAVE wallet is under maintenance at @Cryptopia_NZ We take this opportunity to remind everyone to update their wallets before block 500000, we are almost there. Check the block explorer: https://t.co/SDaWFUueiU Current block as of this post is 487232 https://t.co/80hINes5lm

$CRAVE

Crave heeft een eigen munt met het symbool CRAVE. Het staat op nummer 1414 op de wereldwijde ranglijst. We hebben de belangrijkste gegevens verzameld en hieronder op een rij gezet.

 • Naam Crave
 • Symbool CRAVE
 • Prijs (USD) $0,008
 • Prijs (EUR) €0,007
 • Dagvolume $67,61
 • Marktkapitalisatie $126.193,00
 • Δ 1u -0,64%
 • Δ 24u +4,43%
 • Δ 7d +4,95%