Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

CryptoPolice

CryptoPolice is een platform waarop de community en technologie samenkomen ter bescherming van gebruikers tegen online fraude.

Over CryptoPolice

Cybercriminaliteit is een snelgroeiende markt. Het levert hoge winsten tegen relatief lage risico's. Volgens een rapport van het Center for Strategic and International Studies (CSIC) bedraagt de jaarlijkse schade tussen de 375 en 575 miljard USD.

Onderdeel van cybercriminaliteit zijn zogenaamde internet scams. Waar de meeste cybercrymes afhankelijk zijn van technisch complexe methodes, zijn internet scams gebaseerd op psychologie en intellect. Ze maken misbruik van het vertrouwen dat mensen hebben in een project, of in andere mensen.

Vandaag de dag is er nog geen waakhond of regulatie rondom dit soort oplichterij. Dat is de reden dat CryptoPolice is ontstaan - als bescherming van de community tegen scams en andere vormen van oplichterij.

Het doel is om veiligheid te bieden via een scala aan tools: het kunnen zoeken en verifiëren van scams, publieke inzage in het werk van CryptoPolice, actief rapporteren over lopende scams, het opzetten van een database van geverifieerde projecten, het belonen van het melden van scams, en het opzetten van een knowledge base om mensen weerbaarder te maken tegen dit soort praktijken.

Het team van CryptoPolice geeft een positieve indruk. Het is een jong team, met de nadruk op uitvoerende krachten. De keerzijde is dat je je kunt afvragen of er voldoende management-ervaring aan boord is.

Een voordeel waar CryptoPolice op kan meevaren, is dat scams daadwerkelijk een probleem zijn in de cryptowereld. Ze zijn lastig aan te pakken en als CryptoPolice daar de vinger achter kan krijgen, is dat zeer waardevol. Het lijkt erop dat ze over de gehele breedte van de markt aanwezig willen zijn; van browserplugin, tot webplatform, van escrow contracten tot bots op Telegram of andere sociale media.

Het OFCR (OfficerCoin) token dat wordt uitgebracht, vervuldt verschillende taken in het ecosysteen. Het wordt onder andere gebruikt als beloning voor de officers die deelnemen aan het platform en verantwoordelijk zijn voor de identificatie van scams.

Het is een uniek project, met een duidelijke use case. De vraag blijft in hoeverre het haalbaar is om criminelen te slim af te zijn met de introductie van een platform. Ook is de bouw van het platform nog niet bewezen - er schijnt een demoversie te zijn, maar die hebben wij niet kunnen vinden. Overweeg je om in te stappen? Lees je goed in. Hieronder vind je de belangrijkste links naar andere informatie.

Waarom je CryptoPolice moet volgen

 1. Een team waar de nadruk ligt op ontwikkelcapaciteit. Dat zou positief moeten zijn voor de mate waarin het product opgeleverd en afgerond wordt.
 2. Een uniek product en een unieke missie. Feitelijk nog nauwelijkse deelconcurrenten, laat staan volle concurrenten.
 3. Het token heeft een duidelijke utility en brengt drijfveren met zich mee voor mensen om deel te nemen als officer.

Initial Coin Offering

CryptoPolice houdt een ICO om het project op te starten. Als resultaat lanceert CryptoPolice een eigen valuta, met het symbool OFCR. Er worden maximaal 510.000.000 munten verkocht tijdens de ICO. We hebben de belangrijkste financiële gegevens hieronder op een rij gezet.

 • Type Token
 • Symbool OFCR
 • Platform Ethereum
 • Prijs 1,00 OFCR / 0,06 USD
 • Hoeveelheid voor verkoop 510.000.000
 • Geaccepteerde valuta Bitcoin, Ethereum
 • Softcap 2.500.000 USD
 • Hardcap 27.000.000 USD
De ICO wordt gehouden in de volgende perioden:
Periode Startdatum Einddatum Bonus (%) Beschikbaarheid Aantal
Closed Pre-sale 10-05-2018 15-05-2018 17% Privé 7.000.000
Pre-sale 15-05-2018 28-05-2018 9% Publiek 80.000.000
Token sale 29-05-2018 12-06-2018 - Publiek 140.000.000
Last chance 12-06-2018 26-06-2018 - Publiek 20.000.000

Er liggen ook plannen om artificial intelligence in te gaan zetten om scams te identificeren. Het doel daarvan is om sneller op feiten gebaseerde gegevens te kunnen verifiëren.

Wil je meer weten? Zorg ervoor dat je zelf onderzoek doet. Hier kan je meer vinden over CryptoPolice:

Blogposts over CryptoPolice

We schrijven regelmatig over onze favoriete projecten. Je vindt de vier meest recente berichten hieronder, en je kunt alle updates over CryptoPolice hier vinden.

 1. Fundamentele Analyse: CryptoPolice

  door Peter

  Cybercriminaliteit is een snelgroeiende markt. Het levert hoge winsten tegen relatief lage risico's. CryptoPolice is een ambitieus project om het gevecht aan te gaan met deze vorm van criminaliteit.

  Verder lezen

@CryptoPolicecom HitBTC Freezes Customer Accounts before Proof of Keys Event https://t.co/9rIJ7nms1E