Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

DeviantCoin

Deviant staat voor veilige communicatie, en decentraliseert de opslag en overdracht van berichten. Een nieuwe masternodevaluta, met een oersterke community.

Over DeviantCoin

DeviantCoin (doorgaans kortweg Deviant) is een relatief jong project, met een eigen blockchain, waarin proof-of-stake een belangrijke rol speelt. Je kunt zowel verdienen door munten in je wallet te houden, als aan het opzetten en onderhouden van een masternode. Masternodes spelen een belangrijke rol voor het netwerk, en krijgen voor het werk dat ze verrichten de grootste beloning.

Deviant biedt alles dat je van een nieuwe blockchain mag verwachten: het is snel (door gebruik van InstantSend), de nadruk ligt op veiligheid (via gebruik van masternodes), de beloningen voor het vinden van een block worden dynamisch bepaald, en transacties zijn anoniem (door gebruik van DarkSend).

Deviant heeft in korte tijd een stevige en betrokken community opgebouwd. De missie van Deviant is om hun gebruikers te voorzien van een decentrale en veilige omgeving voor het uitwisselen van tokens en berichten. Voor het eerste wordt gewerkt aan ondersteuning van smart contracts, en voor het tweede wordt gewerkt aan een decentraal berichtennetwerk. De roadmap die er ligt is uitdagend, maar niet onrealistisch gezien de drijfveren en de activiteit die het team vertoont. 

Er zijn ook aandachtspunten. Zo is de kwaliteit van het team lastig te beoordelen. Het is een jong project, en de technologie waarmee het project zich onderscheidt van de rest moet nog ontwikkeld worden. Ook de use case zelf is niet uniek te noemen, maar dat op zichzelf hoeft succes niet in de weg te staan.

Als je overweegt om DeviantCoin aan te schaffen, doe je er goed aan een tijdje met de community mee te kijken. Onderzoek beschikbare documentatie goed. Aan jonge masternode-projecten kleeft doorgaans een verhoogd risico.

Waarom je DeviantCoin moet volgen

 1. Deviant heeft een jong en fris team. De community is actief, deadlines worden niet gemist, en er wordt door grote namen over gesproken.
 2. Er wordt gewerkt aan ondersteuning voor smart contracts. Tokens kunnen verhandeld worden op de eigen decentrale exchange.
 3. Om veiligheid te onderstrepen, staat een eigen decentrale hardware wallet op de agenda. 

Masternode-gegevens

 • Volume $1.227,92
 • Aantal munten 5.000
 • Prijs $296,43
 • ROI 88,93%
 • Inkomen (dag) $1,53
 • Inkomen (maand) $46,67
 • Inkomen (jaar) $560,05
 • Nodes online 1

Deviant signaleert regelmatig ongerustheid rondom thema's als veiligheid en anonimiteit. Middels hun platform willen ze die ongerustheid bij de community wegnemen. Handelen en praten met elkaar, zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Wil je meer weten? Zorg ervoor dat je zelf onderzoek doet. Hier kan je meer vinden over DeviantCoin:

Blogposts over DeviantCoin

We schrijven regelmatig over onze favoriete projecten. Je vindt de vier meest recente berichten hieronder, en je kunt alle updates over DeviantCoin hier vinden.

 1. Proof-of-Stake: masternodes

  door Bert

  Sommige blockchains kennen naast de normale deelnemers (of nodes) in het netwerk ook masternodes. Een masternode heeft bijzondere taken in het netwerk, waarvoor een grotere mate van vertrouwen of beschikbaarheid nodig is dan van de normale deelnemers verwacht kan worden.

  Verder lezen

 2. De geboorte van een nieuwe munt

  door Bert

  De eerste kennismaking is vaak met Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Monero. Daarna volgt de valkuil van munten met een lage prijs in dollars, maar eigelijk een vrij grote marktkapitalisatie, zoals Verge en Ripple. En tot slot begint de zoektocht die nooit meer ophoudt, de zoektocht naar kleine, ondergewaardeerde projecten. De hidden gems.

  Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter. Een investering die x1000 gaat vind je alleen in de begindagen van een project. High risk, high reward. Wij volgen in deze blog een project door z'n eerste maanden heen. Meet DeviantCoin.

  Verder lezen

@DeviantCoin The latest news is that Cryptopia has been compromised. So kindly resume all your tradings by Cryptobridge until we have a definite word from Cryptopia. https://t.co/mgxNczZEUf https://t.co/GpfMh7qON7 https://t.co/lLJtQCBEfU

$DEV

DeviantCoin heeft een eigen munt met het symbool DEV. Het staat op nummer 762 op de wereldwijde ranglijst. We hebben de belangrijkste gegevens verzameld en hieronder op een rij gezet.

 • Naam DeviantCoin
 • Symbool DEV
 • Prijs (USD) $0,059
 • Prijs (EUR) €0,052
 • Dagvolume $1.227,92
 • Marktkapitalisatie $860.294,00
 • Δ 1u -0,06%
 • Δ 24u -6,01%
 • Δ 7d -17,96%