Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

MATRIX

Een intelligent, open source, en publiek blockchainplatform. 

Over MATRIX

MATRIX is een open source blockchainplatform die smart contracts en machine learning diensten ondersteunt. In de infrastructuur van MATRIX zijn aspecten van artificial intelligence (AI) opgenomen. Het doel ervan is om het uitvoeren van smart contracts (en dapps) te verbeteren.

Volgens MATRIX heeft hun blockchainnetwerk vier belangrijke voordelen. Allereerst is het makkelijker gemaakt om smart contracts te maken; je hoeft niet meer te kunnen programmeren. Ten tweede is het netwerk veiliger; het zou beter bestand zijn tegen kwaadaardige aanvallen. Ten derde is het sneller; het ondersteunt tot 1 miljoen transacties per seconde. Ten slotte is het flexibeler; andere publieke en besloten chains kunnen naadloos geïntegreerd worden.

Begin dit jaar heeft MATRIX het MAN-token op de markt gebracht via een ICO. De tokens waren in één dag uitverkocht, en in totaal is er $12.600.000 opgehaald. De tokens zijn in eerste instantie op het Ethereum-netwerk uitgebracht. Op datzelfde netwerk worden een aantal demo- en bêta-applicaties uitgebracht. Het is uiteraard niet het eindstation. Na lancering van het eigen netwerk, kunnen de tokens 1 op 1 worden ingewisseld. De munten hebben dan een werking die vergelijkbaar is met de Ether op het Ethereum-netwerk.

Er zijn 150.000.000 tokens verkocht, van de in totaal 1.000.000.000 beschikbare tokens. Een groot deel van die tokens komt later pas in roulatie, bijvoorbeeld als Proof-of-Work of Proof-of-Stake beloning. 150.000.000 is gereserveerd voor het team, sales, marketing, R&D en andere interne doeleinden.

Het project wordt bestuurd door een zeer ervaren management team, waarvan een deel meerdere awards hebben gewonnen op het gebied van AI. De CEO is Owen Tao. Hij heeft veel ervaring als bestuurder van high-tech startups. Chief Network Architect is Bill Li. Hij heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van 3G, 4G, en 5G-standaarden in China. Technisch leiderschap komt van Professor Steve Deng, die inmiddels meer dan 50 peer-reviewed papers achter z'n naam heeft.

Wat opvalt aan het project is dat er sterke banden zijn met de Chinese overheid. Zo is er een officiële band met het Chinese ministerie van gezondheidszorg. Dat heeft onder andere geleid tot samenwerkingen met ziekenhuizen, waaronder de Beijing Cancer Hospital. Daarnaast is er een exclusiviteitsovereenkomst getekend tussen MATRIX en het grote One Belt One Road project - naar verluid gaat daar meer dan 1 biljard dollar in om.

Met de lancering van MATRIX zijn er grote ambities naar buiten gebracht. Het project wordt daarom met belangstelling gevolgd. De grote ambities zijn tegelijkertijd de zwakke plek van het project. Het team werkt onder een vergrootglas, en heeft grote doelen die het moet bereiken. Vooralsnog ligt het team op schema, en is de eerstvolgende grote oplevering in september van 2018 gepland. De uitrol van de basale infrastructuur staat dan op de agenda. 

Waarom je MATRIX moet volgen

 1. Zeer ervaren en capabel team.
 2. Grote partnerschappen gesloten in China, met onder andere de Chinese overheid.
 3. Unieke combinatie van AI- en blockchain-technologie.

Proof-of-Work en Proof-of-Stake zijn beide onderdeel van het netwerk dat MATRIX gaat uitrollen. Recent is bekendgemaakt dat masternodes daar ook onderdeel van zijn. Details erover zijn nog niet bekend.

Wil je meer weten? Zorg ervoor dat je zelf onderzoek doet. Hier kan je meer vinden over MATRIX:

@MatrixAINetwork Yesterday in Shanghai, #Matrix was honored to be recognized with a Top 20 #ArtificialIntelligence Startup award at the Global CEO Grand Ceremony. CEO Owen Tao accepted the award. $MAN #AI #Blockchain https://t.co/9100BS5xEW

$MAN

MATRIX heeft een eigen munt met het symbool MAN. Het staat op nummer 229 op de wereldwijde ranglijst. We hebben de belangrijkste gegevens verzameld en hieronder op een rij gezet.

 • Naam Matrix AI Network
 • Symbool MAN
 • Prijs (USD) $0,065
 • Prijs (EUR) €0,057
 • Dagvolume $833.840,00
 • Marktkapitalisatie $9.781.360,00
 • Δ 1u -0,46%
 • Δ 24u -0,68%
 • Δ 7d -0,05%