Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Multiversum

Multiversum staat voor blockchain-innovatie. Parallele transacties. Ondersteuning voor complexe datastructuren. En razendsnel. De vierde generatie blockchains!

Over Multiversum

Multiversum is een vierde generatie blockchain, gericht op inzetbaarheid in de financiële, industriële, en overheidssector. Het vervangt het dure Proof-of-Work, en op rijkdom gebaseerde Proof-of-Stake met een nieuw concept: Proof-of-Integrity. Kernwoorden zijn: lichtgewicht, duurzaam, en snel.

Er zijn een aantal voordelen die de chain van Multiversum volgens de whitepaper met zich meebrengt die we graag uitlichten.

Zo noemen het zelf een relationele blockchain. De blockchain ondersteunt complexe datastructuren, die automatisch gevalideerd kunnen worden. Dit zet de deur open voor nieuwe toepassingen.

De blockchain kan zichzelf splitsen om parallel werk te verrichten. Dat maakt de blockchain schaalbaarder, omdat het werk horizontaal verdeeld kan worden over meerdere threads en nodes.

Om consensus te bereiken en de integriteit van het netwerk te bewaken, introduceert Multiversum Proof-of-Integrity. De kern hiervan is dat er twee aspecten van het netwerk worden gevalideerd: de integriteit van de gecompileerde node die het werk verricht, en de uniformiteit van het antwoord van alle nodes samen.

Dit zijn maar 3 van de maar liefst 18 grotere doelen en innovaties die Multiversum met de introductie van de blockchain wil bereiken. Het team is groot genoeg om de genoemde doelen te kunnen bereiken, en de oprichter — die zelf ontwikkeld heeft bij IBM, Ericsson, en MICROS systems — maakt met zijn CV het plaatje compleet.

Op 1 mei start de hoofdverkoop van de tokens. De bonus die je mee kunt pakken loopt af van 20% naar 10%, en 1 MTV-token kost 1 dollar. Het totaal aantal tokens wordt nooit hoger dan 141,000,000, en alles wat niet verkocht wordt, wordt uitgedeeld (via een airdrop) aan de deelnemers van de ICO.

Zijn er dan geen aandachtspunten? Zeker wel. Hoewel er een testnet is, is er nog geen product waarmee de genoemde doelen worden bereikt. Een risico is dat er té grote doelen zijn gesteld, en dat het team zich daar op verkijkt. Ook zie je veel buzzwords op de website en de whitepaper terugkomen.

Het is een project om in de gaten te houden, maar doe altijd je eigen research!

Waarom je Multiversum moet volgen

 1. Een solide team, met ervaren leiding, en een groot aantal techneuten.
 2. Er ligt een duidelijke visie, gericht op specifieke markten.
 3. De helft van de adviseurs is aangenomen ten behoeve van de veiligheid van de chain. Er worden ook hacker bounties uitgereikt.
 4. Een relatief laag aantal beschikbare tokens voor een project met grote ambities. Mogelijk uitzicht op goede groei van de waarde.

Initial Coin Offering

Multiversum houdt een ICO om het project op te starten. Als resultaat lanceert Multiversum een eigen valuta, met het symbool MTV. Er worden maximaal 141.000.000 munten verkocht tijdens de ICO. We hebben de belangrijkste financiële gegevens hieronder op een rij gezet.

 • Type Token
 • Symbool MTV
 • Platform Ethereum
 • Prijs 1,00 MTV / 1,00 USD
 • Hoeveelheid voor verkoop 141.000.000
 • Geaccepteerde valuta Dash, Litecoin, Bitcoin, Ethereum, EUR, USD
 • Softcap 5.000.000 USD
 • Hardcap 35.000.000 USD
De ICO wordt gehouden in de volgende perioden:
Periode Startdatum Einddatum Bonus (%) Beschikbaarheid Aantal
Pre-sale 01-03-2018 31-03-2018 35% Publiek -
ICO - periode 1 01-05-2018 15-05-2018 20% Publiek -
ICO - periode 2 15-05-2018 29-05-2018 15% Publiek -
ICO - periode 3 29-05-2018 24-06-2018 10% Publiek -

Multiversum is een echte techneutenclub, en heeft als voordeel dat het grootste deel van het team betrokken is bij de bouw en uitvoer van het project. De nadruk ligt dus niet op marketing, of hype, maar op bouwen en opleveren.

Wil je meer weten? Zorg ervoor dat je zelf onderzoek doet. Hier kan je meer vinden over Multiversum:

Blogposts over Multiversum

We schrijven regelmatig over onze favoriete projecten. Je vindt de vier meest recente berichten hieronder, en je kunt alle updates over Multiversum hier vinden.

 1. De derde generatie blockchain: snel, schaalbaar, en veilig

  door Bert

  Bitcoin gaf ons digitaal geld. Ethereum voegde smart contracts toe en gaf ons een platform om zelf apps te bouwen op de blockchain. Duizenden startups en innovatieve projecten schoten uit de grond. Maar klaar voor massaal gebruik door miljoenen mensen is Ethereum (nog) niet. Tijd voor de derde generatie crypto.

  Verder lezen

 2. Wat is een blockchain?

  door Peter

  Blockchain wordt wel de grootste uitvinding sinds die van het internet genoemd. Steeds meer bedrijven verkennen de mogelijkheden van deze technologie om data veilig en onveranderlijk op te slaan. Wat is een blockchain eigenlijk?

  Verder lezen

@MultiversumBC Enjoy ! https://t.co/8LM5tGd9h8