Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

OriginTrail

De missie van OriginTrail is om vertrouwen in productieketens te herstellen. Het is het eerste blockchainprotocol specifiek voor supply chains.

Over OriginTrail

Blockchaintechnologie heeft enorme potentie binnen de context van supply chains. Gevestigde oplossingen hebben als nadeel dat data gefragmenteerd is opgeslagen, en dat er ruimte is voor het sjoemelen met gegevens. Het is daarom geen uitzondering dat verschillende partijen die betrokken zijn bij een productieketen elkaar niet volledig vertrouwen.

OriginTrail is een uniek protocol voor het delen van data via de blockchain in processen waar meerdere organisaties bij betrokken zijn, en is door IT-providers in de supply chain industrie snel te implementeren. Het protocol draait op een decentraal peer-to-peer netwerk, buiten de productieketen, en wordt het OriginTrail Decentralized Network genoemd. Op dat netwerk wordt data verstuurd, verwerkt, en ontvangen.

Het is belangrijk om te realiseren dat OriginTrail een protocol is, en geen blockchain. Het protocol bestaat uit meerdere lagen, waar de blockchain er één van is. Als zodanig is het dus niet gekoppeld aan een specifiek blockchainplatform, maar kan het geïmplementeerd worden op verschillende blockchains. Dat voorkomt een blockchain lock-in.

Het protocol wordt al sinds 2013 gebruikt, in eerste instantie voor de productie van zuivelproducten. Later zijn daar productieprocessen in de context van pluimvee en vegetarische producten bij gekomen. In 2016 werd het systeem door meer dan 20.000 gebruikers gebruikt, en werder er gegevens van meer dan 1200 leveranciers van ruwe materialen in het systeem bijgehouden.

Begin 2018 hield OriginTrail een ICO, om met de opgehaalde fondsen het protocol en het bedrijf verder uit te bouwen. Er is 21.500.000 USD opgehaald in een periode van 2 dagen. 

Het bedrijf zelf is opgericht in 2013 en is gevestigd in Slovenië (Ljubljana). OriginTrail heeft 27 medewerkers in dienst, waarvan zo'n 33% aan het werk is als ontwikkelaar van het protocol. In de cryptowereld wordt OriginTrail regelmatig gebruikt als voorbeeld van hoe een professioneel team zou moeten functioneren. De community wordt goed op de hoogte gehouden, gestelde deadlines worden gehaald, en mensen van het bedrijf zijn regelmatig in lokale meetups te vinden.

Inmiddels heeft OriginTrail een eigen token. Het token - TRAC - gaat een belangrijke rol spelen binnen het protocol. De deelnemers van het decentrale netwerk verifiëren de integriteit van de data die erop heen-en-weer gestuurd en opgeslagen wordt. Daar worden de nodes voor betaald met het TRAC-token. Er is daarmee directe koppeling tussen de prestaties van OriginTrail en het gebruik van de munt.

OriginTrail is op verschillende gebieden een voorbeeldbedrijf voor de manier waarop blockchaintechnologie ingezet en ten gelde gemaakt kan worden. Een speler om te volgen!

Waarom je OriginTrail moet volgen

 1. Een zeer professioneel team die je goed op de hoogte houdt over het reilen en zeilen van het bedrijf.
 2. Een werkend product met een use-case die op het lijf geschreven is van blockchaintechnologie.
 3. Een munt die geïntegreerd is in het product; hoe beter OriginTrail het doet, hoe beter de munt het doet.
 4. Een actieve en betrokken community; je hebt regelmatig de kans om mensen van OriginTrail in het echt te ontmoeten en spreken.

Veel van het werk van OriginTrail is open source. De nadruk ligt nu op het ontwikkelen, verbeteren van het protocol en daaraan gerelateerde ecosysteem, en onderzoeken op welke manieren het verder toepasbaar is in de markt.

Wil je meer weten? Zorg ervoor dat je zelf onderzoek doet. Hier kan je meer vinden over OriginTrail:

Blogposts over OriginTrail

We schrijven regelmatig over onze favoriete projecten. Je vindt de vier meest recente berichten hieronder, en je kunt alle updates over OriginTrail hier vinden.

@origin_trail Congratulations to our partners at @EVRYTHNG for the "IoT Partner Ecosystem of the Year" Award from @IoTBreakthrough! 🙌 https://t.co/1RwsBoBEh3

$TRAC

OriginTrail heeft een eigen munt met het symbool TRAC. Het staat op nummer 337 op de wereldwijde ranglijst. We hebben de belangrijkste gegevens verzameld en hieronder op een rij gezet.

 • Naam OriginTrail
 • Symbool TRAC
 • Prijs (USD) $0,019
 • Prijs (EUR) €0,017
 • Dagvolume $4.555,92
 • Marktkapitalisatie $5.502.490,00
 • Δ 1u +0,02%
 • Δ 24u -8,17%
 • Δ 7d -5,76%