Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Revain

De missie van Revain is het opnieuw uitvinden van reviews. Met blockchaintechnologie garanderen ze de integriteit van reviews.

Over Revain

Veel reviewplatforms worden geplaagd door nepreviews en grootschalige manipulatie. En andersom worden reviewers soms onder druk gezet om hun review in te trekken of te herzien. Revain lost dat op.

Als je in 1997 een nieuwe wasmachine nodig had, dan vroeg je aan de verkoper in de witgoedwinkel welke het beste voor je was. Of je nam dezelfde als je vrienden of buren. Of, als je wat kritischer was, dan las je de tests van de consumentenbond.

Het laatste decennium is die rol overgenomen door reviews. Voor een restaurant ga je misschien naar Iens, voor een camping naar Zoover en voor een harddisk naar Tweakers.net. Reviews van anderen helpen je een product te kiezen. Verzekeringen, energieleveranciers of films, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een reviewsite voor.

Van cruciaal belang is daarbij dat de reviews te vertrouwen zijn. En daar ligt een probleem. Veel review-platforms worden geplaagd door nep-reviews en grootschalige manipulatie. En andersom worden reviewers soms onder druk gezet om hun review in te trekken of te herzien.

Een review wordt intensief beoordeeld voordat deze wordt geaccepteerd en vastgelegd. In de eerste plaats door een AI die de taal en emoties analyseert - en daar door machine learning steeds beter in wordt. Revain werkt daarvoor samen met IBM WATSON. Daarna wordt de review beoordeeld door de organisatie die gereviewed wordt. Die beoordeling wordt bij de review vastgelegd.

Daarna wordt de review vastgelegd in de blockchain en is daardoor niet meer te wijzigen of verwijderen. Nep-reviews en spam worden geweerd. De reputatie van de reviewer en het gereviewde is voor iedereen transparant vast te stellen. Reviews kunnen niet worden gewijzigd of verwijderd. Kortom, een grote stap voorwaarts.

Het succes van Revain hangt af van de adoptie van hun platform door projecten enerzijds, en gebruikers anderzijds. Ze hebben een zogenaamd multi-sided business model, en dat brengt diverse uitdagingen met zich mee. Het risico is immers dat één van de schakels in de ketting het laat afweten. Je kunt meer lezen over Revain via onderstaande links.

Waarom je Revain moet volgen

 1. Revain heeft als één van de eerste een werkend reviewplatform gelanceerd. Het product wordt regelmatig geüpdate.
 2. De markt is gigantisch, en er worden regelmatig nieuwe onderwerpen toegevoegd om te reviewen. De meest recente toevoeging: exchanges.
 3. Het product van Revain wordt actief gebruikt; er zijn nu meer dan 1000 legitieme reviews geplaatst, en de adoptie ervan neemt toe.

De eerste toepassing is het beoordelen van ICO's. En daarna? De mogelijkheden zijn eindeloos. Rondkijken op het dashboard van Revain kan hier.

Wil je meer weten? Zorg ervoor dat je zelf onderzoek doet. Hier kan je meer vinden over Revain:

Blogposts over Revain

We schrijven regelmatig over onze favoriete projecten. Je vindt de vier meest recente berichten hieronder, en je kunt alle updates over Revain hier vinden.

 1. Artificial Intelligence in de praktijk: filteren van reviews

  door Peter

  De term Artificial Intelligence (vanaf hier: AI) komt regelmatig langs in combinatie met de term blockchain. Omdat er eigenlijk geen eenduidige uitleg bestaat van wat kunstmatige intelligentie is, wordt vrij gemakkelijk gebruik gemaakt van deze term, soms enkel als marketing tool. Maar er zijn platforms die daadwerkelijk van AI gebruik maken, en daar geven we zo nu en dan graag een voorbeeld van.

  Verder lezen

@Revain_org Revain brainstorming room. Work is in full swing🔥 https://t.co/S72DxFnMd9

$R

Revain heeft een eigen munt met het symbool R. Het staat op nummer 47 op de wereldwijde ranglijst. We hebben de belangrijkste gegevens verzameld en hieronder op een rij gezet.

 • Naam Revain
 • Symbool R
 • Prijs (USD) $0,212
 • Prijs (EUR) €0,185
 • Dagvolume $2.942.770,00
 • Marktkapitalisatie $102.463.000,00
 • Δ 1u +0,39%
 • Δ 24u -2,51%
 • Δ 7d -5,30%