Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 11 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 11 november 2018.

Analyse: Amerika heeft zo'n 200.000 bitcoin in beslag genomen, wereldwijd meer dan 450.000 BTC

De totale hoeveelheid in beslag genomen bitcoin is nu ongeveer 453.000, ongeveer 2,6% van de totale hoeveelheid in circulatie. Het meeste is verkocht (en mogelijk weer in circulatie gebracht) via veilingen. Lees verder over "Analyse: Amerika heeft zo'n 200.000 bitcoin in beslag genomen, wereldwijd meer dan 450.000 BTC"

China updatet blockchain rankings, bitcoin op plek 19

Recent publiceerde China via de CCID de laatste blockchain rankings. Bitcoin is verder gezakt, naar plek 19. Qua technologie en toepasbaarheid kan het volgens de CCID nog een stuk beter. Lees verder over "China updatet blockchain rankings, bitcoin op plek 19"

Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam

Salesforce heeft een patent gewonnen dat beschrijft hoe blockchaintechnologie ingezet kan worden om spam te bestrijden. Het systeem zou kunnen detecteren of er gerommeld is met e-mail, en zou dat bovendien efficiënter kunnen dan huidige systemen. Lees verder over "Salesforce wint blockchain-patent voor bestrijden spam"

Overheid en universiteiten Maleisië zetten diploma's op blockchain

In Maleisië vormen nepdiploma's een groot probleem. De overheid gaat het gevecht ermee aan en komt met een blockchainplatform waar de diploma’s op opgeslagen worden. Zes universiteiten nemen deel aan het nieuwe systeem. Lees verder over "Overheid en universiteiten Maleisië zetten diploma's op blockchain"

Exit scam: Zuid-Koreaanse exchange Pure Bit ervandoor met $30 miljoen

Het is weer raak. Het lijkt erop dat de mensen achter Pure Bit, een exchange in Zuid-Korea, er vandoor zijn gegaan met 30 miljoen dollar aan geld van gebruikers. Lees verder over "Exit scam: Zuid-Koreaanse exchange Pure Bit ervandoor met $30 miljoen"

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.