Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 14 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 14 november 2018.

Bitfinex claimt dat het in oktober $1 miljard aan geldopnames heeft verwerkt

Na weken van onzekerheid rondom bankzaken van Bitfinex, claimt de exchange dat het enkel in oktober al 1 miljard dollar aan geldopnames heeft verwerkt. Deze data komt ongeveer een maand na het nieuws dat de exchange een nieuwe bank heeft. Lees verder over "Bitfinex claimt dat het in oktober $1 miljard aan geldopnames heeft verwerkt"

BP, Shell, en Equinor werken samen aan blockchainplatform voor transactieverwerking

Een aantal van de grootste namen in de energiesector komen samen om een blockchain-platform te lanceren. Het doel is om de (papieren) administratie te vereenvoudigen en grotendeels te digitaliseren. Lees verder over "BP, Shell, en Equinor werken samen aan blockchainplatform voor transactieverwerking"

Banken ontdekken nut van blockchain: internationale betalingen

Eindelijk. Banken lijken een probleem te hebben gevonden die opgelost kan worden met blockchain-technologie: grensoverschrijdende betalingen. Een project van JPMorgan Chase begint z'n vruchten af te werpen. Lees verder over "Banken ontdekken nut van blockchain: internationale betalingen"

De volatiliteit van bitcoin is op het laagste punt in 2 jaar, en het forceert traders van strategie te veranderen

Zogeheten high-frequency trading firms (HFT) verdienen geld door in te spelen op de beweeglijkheid van de prijs van een asset. Aangezien bitcoin flink aan volatiliteit heeft ingeboet, moeten deze bedrijven van strategie veranderen. Lees verder over "De volatiliteit van bitcoin is op het laagste punt in 2 jaar, en het forceert traders van strategie te veranderen"

Bijna 4.000 bitcoin geldautomaten wereldwijd

Uit gegevens van CoinATMRadar blijkt dat de 4.000ste bitcoin geldautomaat in aantocht is. Ze zijn nog niet zo gemeengoed als normale PIN-automaten, maar het aantal groeit gestaag. Nummer 4.000 wordt in november verwacht. Lees verder over "Bijna 4.000 bitcoin geldautomaten wereldwijd"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.