Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 19 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 19 november 2018.

3 centrale banken stellen samen digitale valuta voor om internationale transacties te vereenvoudigen

De centrale bank van Canada, Engeland, en Singapore hebben samen opkomende technologieën in de bankindustrie verkend. Ook zogeheten Wholesale Central Bank Digital Currencies kwamen langs. De bevindingen staan in een recent gedeeld rapport. Lees verder over "3 centrale banken stellen samen digitale valuta voor om internationale transacties te vereenvoudigen"

Zwitserland geeft groen licht voor handel in cryptocurrency ETP

In een periode dat bitcoin naar een jaarlijks dieptepunt bewoog, geeft de belangrijkste aandelenbeurs van Zwitserland groen licht voor 's werelds eerste Exchange Traded Product (ETP) die de koers van meerdere cryptovaluta volgt.  Lees verder over "Zwitserland geeft groen licht voor handel in cryptocurrency ETP"

De Krim ziet in blockchaintechnologie een manier om internationale sancties te omzeilen

Er komt een nieuw internationaal centrum voor distributed ledger technologies op de Krim. De autoriteiten van het schiereiland zien in blockchaintechnologie een oplossing voor landen die gebukt gaan onder internationale sancties. Lees verder over "De Krim ziet in blockchaintechnologie een manier om internationale sancties te omzeilen"

Eerste security tokens gekoppeld aan goud en zilver binnenkort op Malta Digital Exchange (MDX)

Canamex Gold Corporation heeft een overeenkomst getekend met de Malta Digital Exchange (MDX). Het bedrijf mag security tokens uitgeven die aan edelmetalen gekoppeld zijn. Het is de eerste keer dat security tokens op deze manier worden ingezet. Lees verder over "Eerste security tokens gekoppeld aan goud en zilver binnenkort op Malta Digital Exchange (MDX)"

Contant geld in China binnenkort verleden tijd?

In een opiniestuk op nikkei.com vertelt Luke Deer over de plannen van de Chinese centrale bank om de yuan te vervangen met de e-yuan. Een digitale munt die het mogelijk maakt alle betalingen en transacties nauwkeurig te monitoren.  Lees verder over "Contant geld in China binnenkort verleden tijd?"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 23 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 22 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.