Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 21 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 21 november 2018.

CEO grootste bank Rusland: grootschalige adoptie blockchain waarschijnlijk binnen 1-2 jaar

Herman Gref, de CEO van Sberbank, verwacht dat grootschalige adoptie van blockchaintechnologie binnen 1 tot 2 jaar op gang komt. Sberbank is de grootste bank van Rusland, en de op 2 na grootste bank van Europa. Lees verder over "CEO grootste bank Rusland: grootschalige adoptie blockchain waarschijnlijk binnen 1-2 jaar"

Oxfam lanceert blockchainplatform voor rijstboeren in Cambodja

Oxfam heeft een blockchainproject gelanceerd met de naam BlocRice. Het doel ervan is de onderhandelingspositie van de boeren te verbeteren door alle spelers in de supply chain met elkaar te verbinden op één platform. Lees verder over "Oxfam lanceert blockchainplatform voor rijstboeren in Cambodja"

Christie's legt resultaat grote kunstveiling vast op blockchain

Op 13 november werd de Barney A. Ebsworth Collection geveild door Christie's. In totaal heeft de veiling een kleine $318 miljoen opgeleverd. Alle transacties zijn op het blockchainplatform van Artory vastgelegd. Lees verder over "Christie's legt resultaat grote kunstveiling vast op blockchain"

Rapport KPMG: “onmogelijk om cryptoassets te negeren”, maar nog uitdagingen rondom institutionalisering ervan

KPMG schreef in samenwerking met Coinbase een uitgebreid rapport waarin ze ingaan op hun visie op cryptovaluta. Volgens KPMG zijn crypto's niet langer te negeren vanwege hun eigenschap om “frictie en inefficiënties te verminderen”. Lees verder over "Rapport KPMG: “onmogelijk om cryptoassets te negeren”, maar nog uitdagingen rondom institutionalisering ervan"

39-jarige Amerikaan tot 5 jaar cel voor bedriegen ICO-investeerders

Maksim Zaslavskiy gaat voor maximaal 5 jaar de cel in. Hij heeft ponzifraude gepleegd middels twee ICO's die hij in 2017 heeft opgezet: REcoin en DRC World. Zaslavskiy bekende deze week schuld voor een rechtbank in New York. Lees verder over "39-jarige Amerikaan tot 5 jaar cel voor bedriegen ICO-investeerders"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 23 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 22 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.