Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 23 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 23 november 2018.

Dochteronderneming VanEck lanceert index die bitcoin-prijs volgt op select aantal OTC-platforms

MV Index Solutions (MIVS), een dochteronderneming van het New Yorkse investeringsbeheerder VanEck, heeft een nieuwe bitcoin-index gelanceerd. Het volgt de koers van bitcoin op een aantal geselecteerde over-the-counter (OTC) platforms. Lees verder over "Dochteronderneming VanEck lanceert index die bitcoin-prijs volgt op select aantal OTC-platforms"

Voormalig SEC-commissaris gaat bij Bitfury aan de slag als adviseur

De Bitfury-groep, bouwer van hard- en software voor het minen van cryptovaluta, heeft twee veteranen uit de financiële wereld aangeworven. Annette Nazareth, voormalig SEC-commissaris, treedt aan als adviseur. Lees verder over "Voormalig SEC-commissaris gaat bij Bitfury aan de slag als adviseur"

Financial Conduct Authority overweegt bepaalde crypto-derivaten te verbieden

Een topbestuurder bij de Financial Conduct Authority (VK) stelt dat de FCA overweegt om bepaalde op cryptovaluta gebaseerde derivaten te verbieden. De waakhond is bang dat sommige producten voor gewone investeerders te complex zijn. Lees verder over "Financial Conduct Authority overweegt bepaalde crypto-derivaten te verbieden"

Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Tether rol speelt in manipulatie bitcoinmarkt

De Amerikaanse Department of Justice (DoJ) onderzoekt manipulatie van de bitcoinmarkt en legt in die context de rol van Tether onder de loep. Er zijn (nog) geen officiële beschuldigingen naar buiten gebracht. Lees verder over "Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Tether rol speelt in manipulatie bitcoinmarkt"

Kas achter Circle's stablecoin (USD Coin) volgens inspecteur voldoende gevuld

Aan het eind van afgelopen maand had Circle $127,5 miljoen in kas. Genoeg voor alle USDC-stablecoins die op dat moment in de markt circuleerden. Op 16 november kwam accountant Grant Thornton hierover naar buiten met een verklaring. Lees verder over "Kas achter Circle's stablecoin (USD Coin) volgens inspecteur voldoende gevuld"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 23 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 22 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.