Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 26 november 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 26 november 2018.

Ethereum krijgt mogelijk vervroegd technische updates

Ethereum-ontwikkelaars hebben achter gesloten deuren gesproken over een vervroegde en tussentijdse update, “ethereum 1x”. Onder andere het vervangen van Ethereum's virtual machine staat op de agenda. Als datum is juni 2019 genoemd. Lees verder over "Ethereum krijgt mogelijk vervroegd technische updates"

Overheid Noorwegen schrapt energiesubsidie voor bitcoinminers

De overheid van Noorwegen heeft subsidie op de energiebelasting voor bitcoinminers geschrapt. Nu vallen grote miningbedrijven onder een regeling die geldt voor de energie intensieve industrie. Vanaf volgend jaar betalen miners normale tarieven. Lees verder over "Overheid Noorwegen schrapt energiesubsidie voor bitcoinminers"

Gibraltar Blockchain Exchange (GBX) ontvangt officiële goedkeuring met licentie van GFSC

De Gibraltar Blockchain Exchange (GBX), dochteronderneming van de Gibraltar Stock Exchange, heeft de hoogst haalbare licentie ontvangen van Gibraltars financiële waakhond. GBX is actief sinds juli dit jaar, en kan haar dienstverlening nu uitbreiden. Lees verder over "Gibraltar Blockchain Exchange (GBX) ontvangt officiële goedkeuring met licentie van GFSC"

Mt. Gox curator vraagt om verlenging deadline voor claims in civiele procedure

De curator van de bitcoinbeurs van Mt. Gox vraagt aan de rechter om verlenging van de periode waarin schuldeisers een claim kunnen indienen. De eerdere deadline stond op 22 oktober, maar bleek te kortdag. 26 december is als nieuwe deadline genoemd. Lees verder over "Mt. Gox curator vraagt om verlenging deadline voor claims in civiele procedure"

Grote banken melden zich aan voor nieuw Europees samenwerkingsverband voor blockchain apps

De Europese Commissie komt met een nieuw samenwerkingsverband: de International Association for Trusted Blockchain Applications (IATBA). Vijf grote Europese banken, waaronder het Spaanse BBVA, zijn al aan boord. Lees verder over "Grote banken melden zich aan voor nieuw Europees samenwerkingsverband voor blockchain apps"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 26 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.