Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 2 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 2 december 2018.

Universiteit van Basel heeft eredoctoraat uitgereikt aan Vitalik Buterin

De maker van Ethereum heeft van de universiteit van Basel erkenning gekregen voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van blockchaintechnologie. Dr. Buterin heeft uit handen van Prof. Aleksander Berentsen een eredoctoraat ontvangen. Lees verder over "Universiteit van Basel heeft eredoctoraat uitgereikt aan Vitalik Buterin"

Rapport CoinShares: Bitcoin's energieverbruik bestaat voor 77,6% uit duurzame energie

CoinShares komt met een 19-pagina tellende analyse van het netwerk van bitcoin-miners. De onderzoekers komen tot de conclusie dat 77,6% van de benodigde energie geleverd wordt vanuit duurzame bronnen.  Lees verder over "Rapport CoinShares: Bitcoin's energieverbruik bestaat voor 77,6% uit duurzame energie"

In Maleisië treedt begin 2019 nieuwe regelgeving cryptovaluta in werking

De Maleisische minister van Financiën geeft aan dat nieuwe regelgeving voor cryptocurrency exchanges en ICO's voor het einde van het eerste kwartaal van 2019 in werking treedt. Hij deed de uitspraak tijdens de FinTech Conference 2018. Lees verder over "In Maleisië treedt begin 2019 nieuwe regelgeving cryptovaluta in werking"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 23 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 22 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.