Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 3 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 3 december 2018.

SCMP: "Noord-Koreaanse hackers richten pijlen op individuele bitcoin-gebruikers"

Volgens de South China Morning Post (SCMP) komt het steeds vaker voor dat Noord-Koreaanse hackers zich richten op individuen. Het zou onderdeel zijn van een strategie om de pijn van internationale sancties te verzachten. Lees verder over "SCMP: "Noord-Koreaanse hackers richten pijlen op individuele bitcoin-gebruikers""

Regelgeving weerhoudt Goldman Sachs er nog van crypto assets van klanten te bewaren

Ondanks interesse en vraag van klanten, moet Goldman nog steeds "nee" verkopen op de vraag of ze de munten van klanten in bewaring kunnen nemen. Het huidige wettelijke regime biedt volgens Goldman nog te weinig mogelijkheden. Lees verder over "Regelgeving weerhoudt Goldman Sachs er nog van crypto assets van klanten te bewaren"

FBI arresteert CEO van AriseBank op verdenking van miljoenenfraude

De 30-jarige CEO van AriseBank zou honderden investeerders hebben opgelicht met valse verhalen en beloftes. Hij is aangeklaagd voor miljoenenfraude, en op basis daarvan opgepakt door de FBI. De schade loopt op tot boven de $4 miljoen. Lees verder over "FBI arresteert CEO van AriseBank op verdenking van miljoenenfraude"

Coinbase introduceert stilletjes geldopnames via PayPal

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase heeft stilletjes een nieuwe feature aangezet. Je kunt er nu geld opnemen via PayPal, naar diverse fiatvaluta, waaronder USD, EUR, en GBP. De dienst kan zonder extra kosten gebruikt worden. Lees verder over "Coinbase introduceert stilletjes geldopnames via PayPal"

Nasdaq bevestigt: Bitcoin-futures komen in eerste helft van 2019

Joseph Christinat, VP van Nasdaq's media team, heeft aan de Daily Express bevestigd dat bitcoin-futures komend jaar naar de op één na grootste aandelenbeurs ter wereld komen. Christinat: “We’re doing this, and it’s happening.” Lees verder over "Nasdaq bevestigt: Bitcoin-futures komen in eerste helft van 2019"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.