Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 5 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 5 december 2018.

General Motors noemt blockchain als data-oplossing voor zelfrijdende auto's

Uit een patent-aanvraag van General Motors (GM) blijkt dat het grote autobedrijf een oogje heeft op blockchaintechnologie. Het patent beschrijft een proces waarin het gebruikt wordt voor de opslag van gegevens van zelfrijdende auto's. Lees verder over "General Motors noemt blockchain als data-oplossing voor zelfrijdende auto's"

Security token offerings zijn illegaal, aldus financiële waakhond Peking

Het hoofd van het Municipal Bureau of Finance in Peking, Huo Xuewen, waarschuwt voor het aanbieden van security token offerings in Peking. Xuewen deed de uitspraak afgelopen zaterdag op een forum van dat het agentschap organiseerde. Lees verder over "Security token offerings zijn illegaal, aldus financiële waakhond Peking"

Betalingsnetwerk Calastone verplaatst in 2019 haar betalingsnetwerk naar blockchain

Calastone is van plan om z'n gehele zogeheten settlement-systeem te verplaatsen naar een op blockchain gebaseerd platform. Calastone, gevestigd in het VK, is een belangrijke schakel voor de afhandeling van betalingen tussen bedrijven. Lees verder over "Betalingsnetwerk Calastone verplaatst in 2019 haar betalingsnetwerk naar blockchain"

Amerikaanse overheid onderzoekt haalbaarheid van volgen transacties met privacy coins

De Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) wil weten hoe haalbaar het is om transacties met privacy coins te volgen. De DHS zoekt naar manieren om forensische analyse toe te passen op dit type munten. Lees verder over "Amerikaanse overheid onderzoekt haalbaarheid van volgen transacties met privacy coins"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.