Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 6 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 6 december 2018.

New Yorkse Signature Bank krijgt toestemming om blockchainplatform voor betalingen te lanceren

De New Yorkse Signature Bank gaat een betalingsplatform lanceren dat gebaseerd is op blockchaintechnologie. Het platform moet de efficiëntie van realtime betalingen verhogen. Gisteren ontving de bank toestemming van de NYDFS en FDIC. Lees verder over "New Yorkse Signature Bank krijgt toestemming om blockchainplatform voor betalingen te lanceren"

Zwitserse AFM komt met nieuwe fintech-licentie met versoepelde eisen

De Zwitserse autoriteit voor financiële markten (FINMA) heeft een nieuwe fintech-licentie geïntroduceerd. De eisen om de licentie te bemachtigen zijn versoepeld, en de licentie is ook van toepassing op blockchain- en crypto-bedrijven. Lees verder over "Zwitserse AFM komt met nieuwe fintech-licentie met versoepelde eisen"

Chinese crypto-miljardair aangesteld als CEO van blockchain-bedrijf Grandshores

Chinese crypto-miljardair en -veteraan Li Xiaolai gaat bij Grandshores Technology Group aan de slag als uitvoerend directeur. Hij gaat toezicht houden op diverse blockchainprojecten, waaronder de lancering van een stablecoin. Lees verder over "Chinese crypto-miljardair aangesteld als CEO van blockchain-bedrijf Grandshores"

Fidelity, Bitmain, en Nasdaq investeren $27 miljoen in crypto-platform ErisX

Crypto exchange ErisX heeft in een nieuwe investeringsronde $27,5 miljoen opgehaald. Onder de investeerders zien we bekende namen, zoals Bitmain, ConsenSys, Fidelity, en Nasdaq. ErisX werd in oktober dit jaar aangekondigd. Lees verder over "Fidelity, Bitmain, en Nasdaq investeren $27 miljoen in crypto-platform ErisX"

SEC stelt beslissing over ETF-aanvraag VanEck/SolidX voor de laatste keer uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zojuist naar buiten gebracht dat het nog geen beslissing neemt over de bitcoin ETF-aanvraag van VanEck/SolidX. Op woensdag 27 februari moet de SEC een beslissing nemen. Een update. Lees verder over "SEC stelt beslissing over ETF-aanvraag VanEck/SolidX voor de laatste keer uit"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.