Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 9 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 9 december 2018.

Supermarktgroep Auchan gaat gebruik blockchainplatform uitbreiden

Auchan, een Frans supermarktconcern, is van plan het gebruik van TE-FOOD's blockchain-oplossing uit te breiden naar 5 nieuwe landen. Het platform wordt gebruikt om de kwaliteit van de geschiedenis van producten te verbeteren. Lees verder over "Supermarktgroep Auchan gaat gebruik blockchainplatform uitbreiden"

26 Franse bedrijven en 5 banken voltooien blockchain-test voor KYC-procedure

In Frankrijk hebben 26 bedrijven en 5 grote banken een blockchain-proef achter de rug. Via de RCI bank is naar buiten gekomen dat de groep een Know-Your-Customer (KYC) procedure heeft getest met gebruik van blockchaintechnologie. Lees verder over "26 Franse bedrijven en 5 banken voltooien blockchain-test voor KYC-procedure"

Amerikaanse overheid biedt $800.000 voor blockchain-oplossing tegen valse documenten

De Amerikaanse veiligheidsdienst (DHS) is op zoek naar blockchain-startups die kunnen helpen om vervalsing en namaak van digitale documenten tegen te gaan. Het initiatief is onderdeel van het Silicon Valley Innovation Programme (SVIP). Lees verder over "Amerikaanse overheid biedt $800.000 voor blockchain-oplossing tegen valse documenten"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 november 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 november 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 november 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 november 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 26 november 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 november 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.