Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 10 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 10 december 2018.

Nieuwe wetsvoorstellen Amerika gericht op marktmanipulatie en regulering cryptovaluta

Met twee nieuwe wetsvoorstellen moet Amerika zichzelf opnieuw positioneren als leider in de cryptomarkt. De wetsvoorstellen zijn gericht op marktmanipulatie en het concurrentievermogen van de huidige regelgeving.  Lees verder over "Nieuwe wetsvoorstellen Amerika gericht op marktmanipulatie en regulering cryptovaluta"

Nationale olieproducent Abu Dhabi test blockchainplatform voor beheer supply chain

De Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) heeft een pilot achter de rug met een blockchainplatform voor het beheer van hun supply chain. De test is geslaagd, en blockchain wordt door het bedrijf een “game changer” genoemd. Lees verder over "Nationale olieproducent Abu Dhabi test blockchainplatform voor beheer supply chain"

Chinese internet-rechtbank gebruikt blockchain ter bescherming van intellectueel eigendom

Een zogeheten internet-rechtbank in Hangzhou (Oost-China) gebruikt blockchaintechnologie ter bescherming van intellectueel eigendom van (online) schrijvers. Het systeem moet een veilige haven worden voor alle schrijvers in China. Lees verder over "Chinese internet-rechtbank gebruikt blockchain ter bescherming van intellectueel eigendom"

Zug in Zwitserland is de snelst groeiende techhub van Europa

De Zwitserse stad Zug, thuisbasis van een groeiend aantal blockchain-bedrijven, staat op plek 1 in de lijst van snelgroeiende techhubs in Europa. De steden Nobosibirsk (Rusland) en Gent (België) volgen de Europese "Crypto Valley". Lees verder over "Zug in Zwitserland is de snelst groeiende techhub van Europa"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.