Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 11 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 11 december 2018.

Morgan Creek wedt voor $1 miljoen dat crypto de S&P 500 verslaat

Morgan Creek Digital, geldbeheerder voor institutionele beleggers, gelooft dat cryptovaluta als asset class het de komende 10 jaar beter gaat doen dan de S&P 500. Daar zijn ze zó van overtuigd dat ze er graag $1 miljoen op inzetten. Lees verder over "Morgan Creek wedt voor $1 miljoen dat crypto de S&P 500 verslaat"

MasterCard wil elektronische betalingen anoniem maken... met blockchaintechnologie

Volgens een recente patent-aanvraag wil MasterCard betalingsverkeer anonimiseren door blockchaintechnologie in te zetten. Het patent beschrijft hoe het systeem bepaalde eigenschappen van een transactie zou maskeren. Lees verder over "MasterCard wil elektronische betalingen anoniem maken... met blockchaintechnologie"

Zakenbank Russische Gazprom gaat proefdraaien met crypto-diensten

De zakenbank van het grootste gasbedrijf ter wereld, Gazprom, wil haar rijke klanten ondersteunen met de handel in cryptovaluta. Volgens een medewerker van Gazprombank start dit jaar wellicht nog een pilot via een Zwitserse dochteronderneming. Lees verder over "Zakenbank Russische Gazprom gaat proefdraaien met crypto-diensten"

Wetgever Japan stelt 4 veranderingen voor ter verbetering belasting op cryptovaluta

Een politicus en wetgever in Japan komt met een viertal voorstellen om het huidige belastingstelsel aan te passen. Acceptatie van deze amandementen leidt onder andere tot belastingverlaging en aanmoediging van gebruik van digitale munten. Lees verder over "Wetgever Japan stelt 4 veranderingen voor ter verbetering belasting op cryptovaluta"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.