Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 14 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 14 december 2018.

Nederlands wetsvoorstel voor verbod op cryptobedrijven zonder vergunning

Het ministerie van Financiën komt met een wetsvoorstel gericht op aanbieders van virtuele valuta. Daarin staat dat een vergunning nodig is om deze diensten aan te mogen bieden. DNB moet als toezichthouder gaan optreden. Lees verder over "Nederlands wetsvoorstel voor verbod op cryptobedrijven zonder vergunning"

CFTC wil meer te weten komen over Ethereum

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wil meer weten over Ethereum, blijkt uit een publicatie van het agentschap. De CFTC zoekt antwoord op diverse vraagstukken, van de onderliggende technologie tot aan het gebruik ervan. Lees verder over "CFTC wil meer te weten komen over Ethereum"

Lid Engelse parlement wil belasting betalen met cryptovaluta mogelijk maken

Eddie Hughes, lid van het parlement van het Verenigd Koninkrijk, stelt voor om mogelijk te maken dat mensen belasting kunnen betalen met cryptovaluta. Ook kleine (huishoudelijke) rekeningen zouden op deze manier betaald moeten kunnen worden. Lees verder over "Lid Engelse parlement wil belasting betalen met cryptovaluta mogelijk maken"

ICO's zijn "effectieve manier" om geld op te halen, aldus voorzitter SEC

Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), stelde in een speech dat een ICO een effectieve manier is om geld op te halen. Wel met een kanttekening: “hou je aan de wet”. Lees verder over "ICO's zijn "effectieve manier" om geld op te halen, aldus voorzitter SEC"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.