Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 17 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 17 december 2018.

BitPay CEO: Nog 3 tot 5 jaar voordat blockchain-betalingen grootschalig gebruikt worden

Onlangs stelde Stephen Pair, de CEO van BitPay, in een interview met CNBC dat het nog 3 tot 5 jaar duurt voordat de winkel op de hoek "blockchain-betalingen" accepteert. Hij plaatst er een interessante kanttekening bij. Lees verder over "BitPay CEO: Nog 3 tot 5 jaar voordat blockchain-betalingen grootschalig gebruikt worden"

Europees Parlement roept op tot adoptie blockchaintechnologie in handelssector

Het Europees Parlement (EP) kwam recent naar buiten met een nieuw besluit: “Blockchain: a forward-looking trade policy”. Het rapport licht het standpunt van het Europees Parlement toe: we moeten meer gebruik maken van blockchaintechnologie. Lees verder over "Europees Parlement roept op tot adoptie blockchaintechnologie in handelssector"

Eerst halfjaar 2019: 5 mijlpalen waar iedereen naar uitkijkt

Wellicht hoor je weleens in de wandelgangen dat 2019 het jaar is van de comeback van cryptovaluta. Neem het met een korrel zout, maar het is niet helemaal uit de lucht gegrepen. Dit zijn 5 mijlpalen om naar vooruit te kijken naar 2019. Lees verder over "Eerst halfjaar 2019: 5 mijlpalen waar iedereen naar uitkijkt"

Universiteit Cambridge: speculatie over dood van bitcoin "enorm overdreven" door de media

Pas bleek uit een studie van de universiteit van Cambridge dat het aantal geverifieerde crypto-gebruikers in 2018 verdubbelde. In hetzelfde onderzoeksrapport stellen de onderzoekers dat de “dood van bitcoin sterk overdreven is” door de media. Lees verder over "Universiteit Cambridge: speculatie over dood van bitcoin "enorm overdreven" door de media"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.