Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 18 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 18 december 2018.

Centrale bank van Egypte onderzoekt haalbaarheid introductie eigen digitale munt

Volgens Egyptische nieuwssite Amwal Al Ghad wil de centrale bank van Egypte een digitale versie van de Egyptische pond op de markt brengen. Het achterliggende doel is kostenreductie. Er lopen inmiddels diverse haalbaarheidsonderzoeken. Lees verder over "Centrale bank van Egypte onderzoekt haalbaarheid introductie eigen digitale munt"

Braziliaanse staatsbank wil vertrouwen terugwinnen met eigen stablecoin

De Braziliaanse National Social Development Bank gaat proefdraaien met een eigen token (BNDES). De bank gebruikt Ethereum en BNDES is gekoppeld aan de reaal. Eén van de doelen is om vertrouwen in door de staat geëxploiteerde banken te verhogen. Lees verder over "Braziliaanse staatsbank wil vertrouwen terugwinnen met eigen stablecoin"

Satellietnetwerk Blockstream ondersteunt nu Bitcoin's lightning network

Blockstream heeft een netwerk van satellieten dat ervoor zorgt dat Bitcoin's blockchain voor iedereen toegankelijk is, ook als internet (even) onbeschikbaar is. De satellieten ondersteunen nu ook transacties via het lightning network van bitcoin. Lees verder over "Satellietnetwerk Blockstream ondersteunt nu Bitcoin's lightning network"

Binance breidt z'n incubator-programma uit naar 5 nieuwe steden

Binance steekt een deel van haar winst in startups. Die kapitaalinjecties zijn onderdeel van een incubator-programma van Binance. In maart 2019 gaat Binance ook op zoek naar startups in Berlijn, Buenos Aires, Lagos, Singapore, en Hong Kong. Lees verder over "Binance breidt z'n incubator-programma uit naar 5 nieuwe steden"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.