Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 19 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 19 december 2018.

Aantal unieke Ethereum-wallets flink gestegen

Uit data van Etherscan blijkt dat het aantal unieke Ethereum-wallets in 2018 flink is gestegen. Begin januari stond de teller op ~20 miljoen adressen; deze maand werd de 50 miljoen doorbroken. Het aantal actieve wallets is veel lager: 330.000. Lees verder over "Aantal unieke Ethereum-wallets flink gestegen"

Duitse staatsbank KfW test blockchain voor overheidsfinanciën van Burkina Faso

Afgelopen maandag kwam de Duitse bank KfW naar buiten met het bericht dat het Burkina Faso gaat helpen bij het beheer van de overheidsfinanciën. Een door KfW ontwikkelde blockchain-applicatie wordt de komende 6 maanden getest. Lees verder over "Duitse staatsbank KfW test blockchain voor overheidsfinanciën van Burkina Faso"

DTCC-bestuurder: kleine groep denkt dat blockchain financiële markt "in gevaar" kan brengen

Het Amerikaanse Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) peilt jaarlijks het sentiment rondom risico's voor financiële markten. Een kleine groep respondenten ziet fintech (waaronder blockchaintechnologie) als risico voor de economie. Lees verder over "DTCC-bestuurder: kleine groep denkt dat blockchain financiële markt "in gevaar" kan brengen"

Zuid-Koreaanse overheid test blockchain-technologie voor efficiëntere zeevracht

Twee Zuid-Koreaanse ministeries verkennen de potentie van blockchain-technologie om processen gerelateerd aan zeevracht en havenlogistiek efficiënter te maken. Komend jaar loopt er een proef op de haven van Busan. Lees verder over "Zuid-Koreaanse overheid test blockchain-technologie voor efficiëntere zeevracht"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.