Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 21 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 21 december 2018.

BitMEX CEO: "cryptovaluta in potentie een nieuwe asset class, nog lange weg te gaan"

Crypto heeft de potentie om te ontwikkelen tot nieuwe asset class, aldus BitMEX CEO Arthur Hayes in de podcast Unchained. Maar volgens Hayes bevinden cryptovaluta zich nog in experimentele fase en is het daarom nog verre van zeker. Lees verder over "BitMEX CEO: "cryptovaluta in potentie een nieuwe asset class, nog lange weg te gaan""

Coinbase gaat mensen belonen die leren over cryptovaluta

De Amerikaanse exchange Coinbase wil mensen stimuleren om meer te weten te komen over cryptovaluta. Dat gaan ze doen door mensen ervoor te betalen. Coinbase-gebruikers kunnen 0x-tokens verdienen door educatieve taken uit te voeren. Lees verder over "Coinbase gaat mensen belonen die leren over cryptovaluta"

OKEx lanceert nieuw bitcoin-derivaat

OKEx, de op één na grootste cryptocurrency exchange, heeft recent een nieuw verhandelbaar product gelanceerd. Het gaat om een bitcoin-derivaat zonder verloopdatum. Posities kunnen zo voor onbepaalde tijd worden ingenomen. Lees verder over "OKEx lanceert nieuw bitcoin-derivaat"

Rapport Chainalysis: op 6% van de 460 miljoen bitcoin-adressen staat BTC

Recent kwam onderzoeksbedrijf Chainalysis naar buiten met nieuwe marktcijfers. Van de in totaal 460 miljoen adressen zijn er 172 miljoen (37%) economisch relevant. Op 27 miljoen adressen staat daadwerkelijk bitcoin opgeslagen. Lees verder over "Rapport Chainalysis: op 6% van de 460 miljoen bitcoin-adressen staat BTC"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 21 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 20 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 19 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.