Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 28 december 2018

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 28 december 2018.

Cryptovaluta mogelijk toch legaal in India, zij het onder strenge regelgeving

Misschien dat er tóch een toekomst is weggelegd voor cryptovaluta in India. Volgens de New Indian Express zou de overheid overwegen digitale munten te legaliseren, zij het onder strenge regels en voorwaarden. Lees verder over "Cryptovaluta mogelijk toch legaal in India, zij het onder strenge regelgeving"

Japans financieel conglomeraat Mizuho komt met eigen stablecoin

De Japanse geldgigant Mizuho Financial Group werkt aan een eigen stablecoin om goedkopere (internationale) betalingen mogelijk te maken. De munt is gekoppeld aan de yen, en moet vanaf maart 2019 gebruikt kunnen worden. Lees verder over "Japans financieel conglomeraat Mizuho komt met eigen stablecoin"

Bank of America komt met nieuw blockchain-patent gericht op verwerking cashgeld

De Bank of America heeft al meer dan 50 aan blockchain gerelateerde patenten. Daar moet een patent op een blockchain-systeem bij komen dat de verwerking van cashgeld efficiënter maakt. Dit is wat uit de patent-aanvraag op te maken is. Lees verder over "Bank of America komt met nieuw blockchain-patent gericht op verwerking cashgeld"

Verenigde Naties brengt blockchainplatform voor telegeneeskunde naar Oost-Afrika

Uit een brief gericht aan Cointelegraph blijkt dat de Verenigde Naties in gesprek is met doc․com, een blockchainplatform voor telegeneeskunde. Beide partijen willen basale zorgdiensten gratis toegankelijk maken in het oosten van Afrika. Lees verder over "Verenigde Naties brengt blockchainplatform voor telegeneeskunde naar Oost-Afrika"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 december 2018
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 december 2018
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 26 december 2018
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 december 2018
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 24 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 23 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.