Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 1 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 1 januari 2019.

Bakkt opnieuw vertraagd, haalt $182 miljoen op in eerste financieringsronde

Bakkt, de startup van de Intercontinental Exchange (ICE), is opnieuw vertraagd. Er is nog geen datum bekend, die volgt "vroeg in kwartaal 1". Met een opgehaald bedrag van $182 miljoen lijkt de komst van Bakkt wél te zijn verzekerd. Lees verder over "Bakkt opnieuw vertraagd, haalt $182 miljoen op in eerste financieringsronde"

Handel in cryptovaluta vanuit Afrika flink toegenomen

Ondanks de prijsbeweging van bitcoin in 2018, is het aantal Afrikaanse gebruikers op exchanges flink gegroeid. Zo zag P2P-exchange Paxful het aantal gebruikers die handelen vanuit Ghana verdrievoudigen. Een overzicht. Lees verder over "Handel in cryptovaluta vanuit Afrika flink toegenomen"

"Bitcoin op koers om goud te vervangen als dominante oppotmiddel"

Durfkapitalist Lou Kerner stelt in een interview met Bloomberg dat bitcoin goed op weg is om goud te vervangen als dominante store of value. Hij merkt daarbij op dat bitcoin's marktkapitalisatie dat van zilver al voorbij is gegaan. Lees verder over ""Bitcoin op koers om goud te vervangen als dominante oppotmiddel""

Financiële autoriteit VK onderzoekt 18 cryptobedrijven op verdenking fraude

Volgens de Financial Times heeft de Financial Conduct Authority (FCA) z'n schijnwerpers gericht op 18 cryptobedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Onderzocht wordt of er sprake is van fraude en illegale activiteiten. Lees verder over "Financiële autoriteit VK onderzoekt 18 cryptobedrijven op verdenking fraude"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 1 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 31 december 2018
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 december 2018

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.