Alles over cryptogeld, in gewone mensentaal.

Het belangrijkste cryptonieuws van 11 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 11 januari 2019.

Europese regelgevers willen EU-brede regels voor cryptovaluta en ICO's

Twee grote Europese financiële autoriteiten doen onafhankelijk van elkaar een oproep om te komen tot EU-brede regelgeving voor cryptovaluta en ICO's. Dit is wat erover bekend is. Lees verder over "Europese regelgevers willen EU-brede regels voor cryptovaluta en ICO's"

Waarschuwing: Ethereum-hardforks Nowa en Classic Vision waarschijnlijk scams

Het heeft er alle schijn van dat zowel Ethereum Nowa (ETN) als Ethereum Classic Vision (ETCV) het werk zijn van scammers. Ze zijn uit op de private keys van Ethereum-holders. Zo zorg je ervoor dat er niets met jouw geld gebeurt. Lees verder over "Waarschuwing: Ethereum-hardforks Nowa en Classic Vision waarschijnlijk scams"

Ongeveer 5% van alle Monero gemined door malware

Monero (XMR) is populair onder cybercriminelen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat hackers minimaal 4,32% van alle Monero in circulatie hebben gemined met malware. Bitcoin en zCash zijn ook populaire doelwitten. Dit zijn de cijfers. Lees verder over "Ongeveer 5% van alle Monero gemined door malware"

Bitwise vraagt nieuwe Bitcoin ETF aan bij SEC

Crypto-startup Bitwise heeft een nieuwe aanvraag voor een Bitcoin ETF ingediend bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Het nieuwe product zou kritiek op eerder aangevraagde ETF's wegnemen. Wordt 2019 het jaar van de BTC ETF? Lees verder over "Bitwise vraagt nieuwe Bitcoin ETF aan bij SEC"

New York opent blockchaincentrum midden in stadsdeel Manhattan

Midden in de cryptowinter wordt er in New York City een blockchaincentrum geopend. Op donderdag 10 januari werd door het New Yorkse Economic Development Corporation (EDC) het lint doorgeknipt. Waarom eigenlijk? Lees verder over "New York opent blockchaincentrum midden in stadsdeel Manhattan"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 januari 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.