Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 15 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 15 januari 2019.

FSA Japan ontkent bezig te zijn met crypto ETF's

Vorige week stelde Bloomberg dat de Financial Services Agency (FSA) in Japan de goedkeuring van crypto ETF's zou overwegen. Niets van waar, aldus een woordvoerder van de FSA. Dit is wat er is gezegd. Lees verder over "FSA Japan ontkent bezig te zijn met crypto ETF's"

Congreslid VS: cryptovaluta horen niet onder rechtsmacht SEC te vallen

Volgens Darren Soto, lid van het Amerikaanse congres, zouden cryptovaluta en digitale assets idealiter gereguleerd worden door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), en niet door de SEC. Dit is Soto's argumentatie. Lees verder over "Congreslid VS: cryptovaluta horen niet onder rechtsmacht SEC te vallen"

Exchange Cryptopia offline na hack

De Nieuw-Zeelandse cryptocurrency exchange Cryptopia is afgelopen maandag naar verluid ten prooi gevallen aan een hack. Inmiddels is de handel al meer dan 24 uur opgeschort. De verliezen zijn "flink". Dit is wat we weten. Lees verder over "Exchange Cryptopia offline na hack"

A. Favre & Fils komt met Zwitsers horloge met ingebouwde crypto-wallet

A. Favre & Fils, een prominente Zwitserse producent van dure horloges, heeft een nieuw paradepaardje: een mechanisch horloge met ingebouwde crypto-wallet. Dit is wat je binnenkort op je verlanglijstje kunt zetten. Lees verder over "A. Favre & Fils komt met Zwitsers horloge met ingebouwde crypto-wallet"

Vermogensbeheerder Wilshire Phoenix vraagt Bitcoin ETF aan bij SEC

De New Yorkse vermogensbeheerder Wilshire Phoenix heeft een aan Bitcoin gerelateerde ETF aangevraagd bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het zou om een 'minder volatiele' variant gaan. Wat betekent dat? Lees verder over "Vermogensbeheerder Wilshire Phoenix vraagt Bitcoin ETF aan bij SEC"

Ethereum hardfork tot nader order uitgesteld wegens veiligheidsrisico

Constantinople, de veelbesproken technische upgrade aan het Ethereum-netwerk, is nogmaals uitgesteld. Eén van de voorgestelde wijzigingen bevat een beveiligingsprobleem. Een nieuwe streefdatum is nog onbekend. Dit is er aan de hand. Lees verder over "Ethereum hardfork tot nader order uitgesteld wegens veiligheidsrisico"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 januari 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.