Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 18 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 18 januari 2019.

BitPay boekt in 2018 recordjaar, meer dan $1 miljard aan transacties

Blockchain betalingsverwerker BitPay heeft een goed jaar achter de rug. Voor de tweede keer op rij boekten ze meer dan $1 miljard aan transacties, en zag het bedrijf een recordomzet vanuit transactiekosten binnenkomen. Dit zijn de details. Lees verder over "BitPay boekt in 2018 recordjaar, meer dan $1 miljard aan transacties"

Een betere Bitcoin? MIT- en Stanford-wetenschappers werken aan Unit-e

Onderzoekers van 7 Amerikaanse universiteiten werken samen aan een cryptomunt die moet doen wat bitcoin volgens hen niet kan: per seconde duizenden transacties verwerken, zonder aan decentraliteit in te boeken. Een betere Bitcoin? Lees verder over "Een betere Bitcoin? MIT- en Stanford-wetenschappers werken aan Unit-e"

Ethereum hardfork Constantinople verplaatst naar eind februari

Afgelopen dinsdag werd Ethereum's hardfork Constantinople voor de 2e keer uitgesteld, ditmaal vanwege een beveiligingsrisico. Vandaag vergaderde een Ethereum-delegatie, onder andere over de nieuwe hardfork-datum: eind februari. Een update. Lees verder over "Ethereum hardfork Constantinople verplaatst naar eind februari"

Ford start blockchain-pilot om in Congo gedolven kobalt te traceren

Kobalt is een schaars ingrediënt voor accu's van elektrische auto's. Het wordt weleens de nieuwe "bloeddiamant" genoemd. Daarom wil Ford precies weten wat de herkomst ervan is - blockchain moet daarbij helpen. Dit is het verhaal. Lees verder over "Ford start blockchain-pilot om in Congo gedolven kobalt te traceren"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 18 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 januari 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.