Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 22 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 22 januari 2019.

Grootste Spaanse zeehaven gaat IBM's blockchainproduct Tradelens gebruiken

De grootste Spaanse zeehaven (Algeciras) gaat blockchaintechnologie gebruiken om processen binnen de supply chain te optimaliseren. De haven gaat aan de slag met TradeLens, het blockchainproduct dat ontwikkeld is door IBM en Maersk. Lees verder over "Grootste Spaanse zeehaven gaat IBM's blockchainproduct Tradelens gebruiken"

Nasdaq CEO: cryptovaluta mogelijk het geld van de toekomst

Volgens Adena Friedman, de CEO van Nasdaq, verdienen cryptovaluta de kans om een duurzame toekomst op te bouwen in de wereldeconomie. Mogelijk dat in cryptovaluta de wereldmunt van de toekomst schuil gaat, aldus Friedman. Dit is het verhaal. Lees verder over "Nasdaq CEO: cryptovaluta mogelijk het geld van de toekomst"

ABN AMRO experimenteert met eigen Bitcoin-wallet

Wallie - het is de naam van ABN AMRO's eigen Bitcoin-wallet. Op dit moment loopt een kleinschalige test onder 500 klanten. Als de proef een succes is, wordt de app verder ontwikkeld en uitgerold. Dit is er bekend. Lees verder over "ABN AMRO experimenteert met eigen Bitcoin-wallet"

ING zet in op blockchain-technologie, tekent grote deal met R3 Corda

R3, het bedrijf achter het Corda-platform, heeft bekendgemaakt dat ING de handtekening heeft gezet onder een grote deal. ING heeft nu voor de komende 5 jaar genoeg licenties om grootschalig decentrale apps uit te rollen. Dit is er bekend. Lees verder over "ING zet in op blockchain-technologie, tekent grote deal met R3 Corda"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 25 januari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 24 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 23 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 22 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.