Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 29 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 29 januari 2019.

Citroenen en sinaasappelen van Carrefour Italia op de blockchain

De grootste supermarktketen in Italië, Carrefour Italia, breidt het gebruik van blockchaintechnologie uit. Naast kip wordt nu ook de toeleveringsketen van sinaasappelen en citroenen erop vastgelegd.  Lees verder over "Citroenen en sinaasappelen van Carrefour Italia op de blockchain"

KuCoin verwijdert 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock en Polymath

Let op: KuCoin gaat 8 projecten van de exchange verwijderen. In totaal gaat het om 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock, Polymath, en Substratum. Je hebt beperkt de tijd om die munten van de exchange te halen. Dit is er bekend. Lees verder over "KuCoin verwijdert 8 munten, waaronder Quantstamp, Arcblock en Polymath"

Netbeheerder Tennet gebruikt blockchain en Tesla's om het stroomnet in balans te houden

Schommelingen in het stroomnet opvangen door elektrische auto's en blockchain in te zetten. Dat is wat energiebedrijf Vandebron en netbeheerder Tennet doen. Het stabilisatiesysteem is een succes en wordt uitgebreid. Dit is hoe het werkt. Lees verder over "Netbeheerder Tennet gebruikt blockchain en Tesla's om het stroomnet in balans te houden"

Cryptopia nogmaals gehackt, nog eens 1.675 ETH gestolen

Net binnen: de hack op Cryptopia gaat door, en de problemen lijken verre van over. Volgens een rapport van Elementus is er nog eens 1.675 ETH (zo'n $180.000) gestolen. Wat is er gebeurd? En komt Cryptopia deze klap te boven? Lees verder over "Cryptopia nogmaals gehackt, nog eens 1.675 ETH gestolen"

Blockchain gedreven landbouw floreert in Indonesië

Een groot deel van de wereldvoedselproductie komt van kleine boeren. Een kwetsbare doelgroep, vaak ontkoppeld van de digitale wereld. HARA is een op blockchain gebaseerde information exchange die deze 2 werelden met elkaar verbindt. Lees verder over "Blockchain gedreven landbouw floreert in Indonesië"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 1 februari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 31 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 januari 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.