Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 30 januari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 30 januari 2019.

Lancering van Bitcoin-bewaardienst Fidelity waarschijnlijk in maart

Het lijkt erop dat Fidelity's veelbesproken Bitcoin-bewaardienst in maart dit jaar gelanceerd wordt. De dienst kan drempelverlagend werken voor institutionele beleggers. Is dit waar Wallstreet naar uitkijkt? Lees verder over "Lancering van Bitcoin-bewaardienst Fidelity waarschijnlijk in maart"

Verbod op bitcoinbetalingen in Iran?

Het lijkt erop dat de centrale bank van Iran aan een verbod op betalingen met "afgekeurde" cryptovaluta denkt. Het vermoeden is gebaseerd op een uitgelekt conceptrapport waarin de centrale bank nieuwe regels onthult. Lees verder over "Verbod op bitcoinbetalingen in Iran?"

Zwitserse startup maakt ‘papiergeld’ voor officiële cryptomunt Marshalleilanden

Tangem, een Zwitserse startup die hardware wallets produceert, is uitgekozen door de Republiek der Marshalleilanden om "fysieke blockchainbiljetten" te maken voor de eigen nationale digitale munt die in 2019 gelanceerd wordt. Lees verder over "Zwitserse startup maakt ‘papiergeld’ voor officiële cryptomunt Marshalleilanden"

Twee hackersgroepen verantwoordelijk voor 60% van gehackte exchanges

Volgens blockchain-analist Chainalysis zijn twee prominente hackersgroepen verantwoordelijk voor minimaal 60% van alle cryptocurrency exchange hacks. In totaal zou zo'n $1 miljard door hen zijn gestolen. Dit is het verhaal. Lees verder over "Twee hackersgroepen verantwoordelijk voor 60% van gehackte exchanges"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 1 februari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 31 januari 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 januari 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 januari 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 28 januari 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 27 januari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.