Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 4 februari 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 4 februari 2019.

Bitcoin-nodes verlaten China, toename in Europa en Amerika

Gegevens over december en januari tonen aan dat het aantal Bitcoin-nodes in China flink is gedaald. Dat zou te maken hebben met stilletjes ingevoerde regels die het draaien van een eigen node illegaal maken. Waar zijn de nodes naartoe verhuisd? Lees verder over "Bitcoin-nodes verlaten China, toename in Europa en Amerika"

Kraken neemt Futures-startup over in 9-cijferige deal

Cryptocurrency exchange Kraken heeft Crypto Facilities overgenomen, een startup die de handel in crypto-derivaten faciliteert. Het is direct de grootste deal van 2019 tot nu toe: er is minimaal $100 miljoen mee gemoeid. Dit is er bekend. Lees verder over "Kraken neemt Futures-startup over in 9-cijferige deal"

Manager grote bank: transparantie en transactiesnelheid sterkste punten blockchain

"Transparantie en transactiesnelheid zijn de echt sterke punten van blockchaintechnologie", aldus Béatrice Collot, manager bij grote bank HSBC. In een interview vertelt Collot meer over de potentie die ze in blockchain ziet. Lees verder over "Manager grote bank: transparantie en transactiesnelheid sterkste punten blockchain"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 februari 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 februari 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.