Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 13 maart 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 13 maart 2019.

Bitcoinschade: claim een schadevergoeding voor verlies van geld door... Bitcoin?

Rechtenstudent Jan Louwers van Bitcoinschade․nl vindt dat bitcoinhandelaren kopers niet goed hebben gewaarschuwd voor de risico's. Wat doe je dan? Je vraagt iedereen 65 euro en sleept de handelaren voor de rechter. Goed idee? Lees verder over "Bitcoinschade: claim een schadevergoeding voor verlies van geld door... Bitcoin?"

Deutsche Börse en Swisscom lanceren dit jaar een nieuw “ecosysteem voor digitale assets”

De eigenaar van de belangrijkste Duitse aandelenbeurs, Deutsche Börse, komt dit jaar met een eigen “ecosysteem voor digitale assets”. Samen met Swisscom en IT-provider Sygnum wordt eraan gewerkt. Dit zijn de plannen. Lees verder over "Deutsche Börse en Swisscom lanceren dit jaar een nieuw “ecosysteem voor digitale assets”"

Eerste Thaise ICO-platform krijgt groen licht

De SEC van Thailand heeft het eerste ICO-platform goedkeuring gegeven om in werking te treden. Nu enkel nog de goedkeuring van het Ministerie van Handel, en de eerste gereguleerde ICO kan worden gehouden. Gaan STO's volgen? Lees verder over "Eerste Thaise ICO-platform krijgt groen licht"

Klanten Coinbase kunnen nu OTC-handelen met geld vanuit ‘cold storage’

Coinbase heeft bekendgemaakt dat het twee diensten met elkaar heeft verbonden: Custody en OTC. Klanten kunnen nu direct handelen met geld dat opgeslagen staat in zogeheten ‘cold storage’. Een belangrijke stap? Lees verder over "Klanten Coinbase kunnen nu OTC-handelen met geld vanuit ‘cold storage’"

eToro deelt gegevens met belastingdienst, zijn jouw gegevens vooraf ingevuld?

Staan er cryptogegevens op je vooraf ingevulde aangifte? Dikke kans dat een exchange of wallet de gegevens met de Nederlandse belastingdienst deelt. Zoals eToro, bijvoorbeeld. Hoe ga je daarmee om? Lees verder over "eToro deelt gegevens met belastingdienst, zijn jouw gegevens vooraf ingevuld?"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 maart 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 maart 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 maart 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 maart 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 maart 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.