Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 9 april 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 9 april 2019.

EOS, Augur, en Maker toegevoegd aan aanbod Coinbase Pro

Maandag heeft Coinbase bekendgemaakt dat het aanbod van Coinbase Pro uitgebreid wordt met drie assets: EOS, Augur (REP), en Maker (MKR). De handel start binnenkort. We hebben alle details op een rij gezet. Lees verder over "EOS, Augur, en Maker toegevoegd aan aanbod Coinbase Pro"

Chinese planningsorgaan NDRC bestempelt Bitcoin-mining tot ‘ongewenste’ industrie

China’s belangrijkste agentschap voor economische planning, de NDRC, heeft maandag Bitcoin-mining als ‘ongewenste’ industrie aangeduid. De uitspraak is onderdeel van een planningsconcept voor ‘industriële hervorming’. Wat is het gevolg hiervan? Lees verder over "Chinese planningsorgaan NDRC bestempelt Bitcoin-mining tot ‘ongewenste’ industrie"

Canadese exchange QuadrigaCX wordt deze week failliet verklaard

De kogel is door de kerk. Door een uitspraak van de Canadese Hoge Raad wordt cryptocurrency exchange QuadrigaCX voor het einde van de week failliet verklaard. Gaan we het laatste hoofdstuk in? Lees verder over "Canadese exchange QuadrigaCX wordt deze week failliet verklaard"

Gerucht: ‘Facebook wil $1 miljard ophalen als onderpand van eigen stablecoin’

Dinsdag draait het geruchtencircuit op volle toeren. Naast China is Facebook één van de primaire gespreksonderwerpen. De social media-gigant zou $1 miljard aan durfkapitaal willen ophalen als onderpand van een eigen stablecoin. Dit is er bekend. Lees verder over "Gerucht: ‘Facebook wil $1 miljard ophalen als onderpand van eigen stablecoin’"

In Japan wordt op internationale cryptoregels gebroed

Het laatste jaar is in Japan het net rond cryptovaluta strakker getrokken. De vocale overheid roept op tot vorming van internationale consensus over dit onderwerp. Niet toevallig komt in juni de G20 bij elkaar in Japan. Wat staat er te gebeuren? Lees verder over "In Japan wordt op internationale cryptoregels gebroed"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 april 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 10 april 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 april 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 april 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 april 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.