Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 14 mei 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 14 mei 2019.

Microsoft lanceert identiteitsbeheer op blockchain Bitcoin

Microsoft heeft een primeur te pakken: het is de eerste techreus die decentrale infrastructuur uitrolt direct op de blockchain van Bitcoin. Het gaat om een protocol voor de uitwisseling van persoonsgegevens. Dit is hoe het werkt. Lees verder over "Microsoft lanceert identiteitsbeheer op blockchain Bitcoin"

Grote Amerikaanse winkelketens accepteren crypto via betaalnetwerk Flexa en Gemini

Vers van de pers: diverse grote Amerikaanse winkelketens gaan betalingen met cryptovaluta accepteren, waaronder BTC en ETH. Het is het resultaat van inspanningen van Flexa en Gemini. Worden cryptovaluta zo mainstream? Lees verder over "Grote Amerikaanse winkelketens accepteren crypto via betaalnetwerk Flexa en Gemini"

Krijgt Zwitserse aandelenbeurs SIX een eigen token?

De primaire aandelenbeurs van Zwitserland, SIX, werkt aan infrastructuur voor de handel in digitale assets. Onderdeel ervan is een dienst voor ‘initial digital offerings’ (IDOs). Is de beurs zelf de eerste die er een eigen token mee lanceert? Lees verder over "Krijgt Zwitserse aandelenbeurs SIX een eigen token?"

Bitfinex heeft $1 miljard opgehaald in besloten financieringsronde, aldus CTO

Volgens Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex, heeft de exchange z’n IEO-target bereikt. Er zou $1 miljard opgehaald zijn in een besloten financieringsronde. Per bedrijf werd meer dan $100 miljoen geïnvesteerd. De reddingsboei die Bitfinex nodig heeft? Lees verder over "Bitfinex heeft $1 miljard opgehaald in besloten financieringsronde, aldus CTO"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 17 mei 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 mei 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 mei 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 14 mei 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 mei 2019
  6. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 mei 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.