Het belangrijkste cryptonieuws van 3 juni 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 3 juni 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 3 juni 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Drie grootste containerverschepers gebruiken nu één blockchain-platform om ladingen te volgen

Het is transportbedrijf Maersk gelukt om twee concurrenten aan te sluiten op TradeLens, het door IBM ontwikkelde blockchainplatform waarmee schepen en ladingen gevolgd kunnen worden. Een verschuiving van concurrentie naar samenwerking? Lees verder over "Drie grootste containerverschepers gebruiken nu één blockchain-platform om ladingen te volgen"

EY (Ernst & Young) lanceert Nightfall, zet in op gebruik van publieke blockchains

Big Four-accountant EY heeft Nightfall uitgebracht. Het is een protocol waarmee besloten transacties mogelijk zijn op de (publieke) Ethereum-blockchain. Een veelzeggend optreden: ‘alleen publieke blockchains zijn echt decentraal!’ Lees verder over "EY (Ernst & Young) lanceert Nightfall, zet in op gebruik van publieke blockchains"

Onderzoekers beveiligen nationale archieven met blockchain en AI

Een nationaal archief fungeert als het geheugen van een land. Er ligt vaak voor honderden jaren aan geschiedenis opgeslagen. Hoe zorg je ervoor dat de integriteit van die data bewaakt wordt? Volgens deze onderzoekers met blockchain en AI. Lees verder over "Onderzoekers beveiligen nationale archieven met blockchain en AI"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 juni 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juni 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 juni 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 juni 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte