Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juni 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 5 juni 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juni 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

DNB: BigTech-bedrijven potentieel serieuze concurrenten voor banken

Recent publiceerde De Nederlandsche Bank (DNB) over het veranderende Europese betaallandschap. Over ‘BigTech’-bedrijven die steeds actiever worden op de betaalmarkt. Opvallend is dat privacy het thema is. Een onderwerp met dubbel karakter? Lees verder over "DNB: BigTech-bedrijven potentieel serieuze concurrenten voor banken"

Hackers zijn uit op je cryptovaluta: bescherm jezelf tegen sim-swapping

De laatste weken stromen de klachten over sim-swapping binnen vanuit de cryptowereld. Hackers proberen toegang te krijgen tot (crypto)geld door 06-nummers te kapen. Hoe werkt het? En hoe bescherm je jezelf? Lees verder over "Hackers zijn uit op je cryptovaluta: bescherm jezelf tegen sim-swapping"

FBI start onderzoek naar failliete exchange QuadrigaCX

De stilte rondom de failliete Canadese exchange QuadrigaCX is oorverdovend. Veel mensen voelen zich slachtoffer en wachten op een vervolg. Intussen is de FBI een onderzoek gestart naar de gang van zaken. Lees verder over "FBI start onderzoek naar failliete exchange QuadrigaCX"

Pensioenakkoord ligt op tafel, tijd om pensioenkorting te compenseren met Bitcoin?

Er ligt een principe-akkoord op tafel over het nieuwe pensioenstelsel in Nederland. De AOW-leeftijd gaat minder snel omhoog, maar voor veel mensen blijft pensioenkorting een dreiging. Tijd om dat te compenseren met Bitcoin? Lees verder over "Pensioenakkoord ligt op tafel, tijd om pensioenkorting te compenseren met Bitcoin?"

Carrefour stelt dat inzet blockchain leidt tot hogere verkopen

Supermarktketen Carrefour maakt nu een paar maanden gebruik van blockchaintechnologie om de supply chain van enkele producten in kaart te brengen. De voorlopige conclusie: het leidt tot hogere verkopen. Maar waarom? Lees verder over "Carrefour stelt dat inzet blockchain leidt tot hogere verkopen"

Poolse exchange Coinroom offline en verdwenen met geld van klanten

‘Another one bites the dust’ — dit keer is een Poolse cryptocurrency exchange offline gegaan. Diverse klanten stellen dat de leiding van Coinroom er met hun geld vandoor is gegaan. Dit is er gebeurd. Lees verder over "Poolse exchange Coinroom offline en verdwenen met geld van klanten"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 juni 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juni 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 juni 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 juni 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte