Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juni 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 5 juni 2019.

DNB: BigTech-bedrijven potentieel serieuze concurrenten voor banken

Recent publiceerde De Nederlandsche Bank (DNB) over het veranderende Europese betaallandschap. Over ‘BigTech’-bedrijven die steeds actiever worden op de betaalmarkt. Opvallend is dat privacy het thema is. Een onderwerp met dubbel karakter? Lees verder over "DNB: BigTech-bedrijven potentieel serieuze concurrenten voor banken"

Hackers zijn uit op je cryptovaluta: bescherm jezelf tegen sim-swapping

De laatste weken stromen de klachten over sim-swapping binnen vanuit de cryptowereld. Hackers proberen toegang te krijgen tot (crypto)geld door 06-nummers te kapen. Hoe werkt het? En hoe bescherm je jezelf? Lees verder over "Hackers zijn uit op je cryptovaluta: bescherm jezelf tegen sim-swapping"

FBI start onderzoek naar failliete exchange QuadrigaCX

De stilte rondom de failliete Canadese exchange QuadrigaCX is oorverdovend. Veel mensen voelen zich slachtoffer en wachten op een vervolg. Intussen is de FBI een onderzoek gestart naar de gang van zaken. Lees verder over "FBI start onderzoek naar failliete exchange QuadrigaCX"

Pensioenakkoord ligt op tafel, tijd om pensioenkorting te compenseren met Bitcoin?

Er ligt een principe-akkoord op tafel over het nieuwe pensioenstelsel in Nederland. De AOW-leeftijd gaat minder snel omhoog, maar voor veel mensen blijft pensioenkorting een dreiging. Tijd om dat te compenseren met Bitcoin? Lees verder over "Pensioenakkoord ligt op tafel, tijd om pensioenkorting te compenseren met Bitcoin?"

Carrefour stelt dat inzet blockchain leidt tot hogere verkopen

Supermarktketen Carrefour maakt nu een paar maanden gebruik van blockchaintechnologie om de supply chain van enkele producten in kaart te brengen. De voorlopige conclusie: het leidt tot hogere verkopen. Maar waarom? Lees verder over "Carrefour stelt dat inzet blockchain leidt tot hogere verkopen"

Poolse exchange Coinroom offline en verdwenen met geld van klanten

‘Another one bites the dust’ — dit keer is een Poolse cryptocurrency exchange offline gegaan. Diverse klanten stellen dat de leiding van Coinroom er met hun geld vandoor is gegaan. Dit is er gebeurd. Lees verder over "Poolse exchange Coinroom offline en verdwenen met geld van klanten"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 juni 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juni 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 juni 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 juni 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.