Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 6 juni 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 6 juni 2019.

Opgepast: nepwebsite Cryptohopper verspreidt malware waarmee cryptovaluta gestolen wordt

Er is een nieuwe scam-website gesignaleerd. De website imiteert het handelsplatform Cryptohopper. Bezoekers van de website krijgen automatisch een download aangeboden. Malware, ontworpen om cryptovaluta te stelen — in totaal al meer dan 33 BTC? Lees verder over "Opgepast: nepwebsite Cryptohopper verspreidt malware waarmee cryptovaluta gestolen wordt"

Rapport: Facebook klaar om eigen crypto ‘GlobalCoin’ in juni te onthullen

Volgens de laatste gesprekken in de wandelgangen maakt Facebook zich klaar voor de onthulling van ‘GlobalCoin’. In juni zou het hoge woord eruit moeten. Daarnaast is meer informatie ‘uitgelekt’ over de manier waarop het netwerk gaat draaien. Lees verder over "Rapport: Facebook klaar om eigen crypto ‘GlobalCoin’ in juni te onthullen"

Binance komt binnenkort met eigen stablecoins, Binance GBP is de eerste

Volgens de financieel topman van Binance, Wei Zhou, komt Binance binnen enkele weken met z’n eerste stablecoin: Binance GBP. Aanvullende valutaparen volgen later. Is er serieuze concurrentie voor Tether op komst? Lees verder over "Binance komt binnenkort met eigen stablecoins, Binance GBP is de eerste"

Denktank: ‘Maak van Zwitserland een blockchain-land, introduceer nationale cryptomunt’

Eén van de voornaamste Zwitserse denktanks, Avenir Suisse, ziet in blockchain kansen voor de Zwitserse financiële sector. In het kort pleit men van Zwitserland een blockchain-land te maken. En ligt er een digitale Frank (CHF) in het verschiet? Lees verder over "Denktank: ‘Maak van Zwitserland een blockchain-land, introduceer nationale cryptomunt’"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 juni 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juni 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 4 juni 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 3 juni 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.