Nieuwsoverzicht van week 24: Bakkt en Facebook klaar voor lancering, en Binance zwicht voor regels VS?

We hebben een boeiende cryptoweek achter de rug. Bitcoin toonde zich weer als marktbepalend, en grote namen als Bakkt en Facebook maken zich op voor lanceringen. Toch ging de meeste aandacht uit naar Binance. Een terugblik op week 24 van 2019.

Nieuwsoverzicht van week 24: Bakkt en Facebook klaar voor lancering, en Binance zwicht voor regels VS?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

$BTC-weekupdate

Bitcoin steeg deze week rustig van $7900 naar $8600. Veel alts hadden wat meer hobbels onderweg, maar al met al veel groen op de borden. Komende week een nieuw record voor dit jaar? Lees het in de BTC-weekupdate.

Nieuws en markt-ontwikkelingen

Bedrijfsleven

Er komt steeds meer informatie naar buiten over Libra, Facebook’s gloednieuwe blockchainnetwerk. De bedrijven die bij Libra betrokken zijn bijvoorbeeld. De gegevens komen uit een uitgelekte aankondiging. Daarin vallen drie dingen op.

Volgens de Wall Street Journal (WSJ) heeft Facebook al meer dan 12 bedrijven bereid gekregen om in Facebook’s eigen cryptovaluta te investeren en aan het netwerk bij te dragen, waaronder namen als Visa en PayPal. Zit er een schaduwzijde aan?

De opkomst van cryptovaluta hebben de markt voor grensoverschrijdende betalingen in een stroomversnelling gebracht. Visa’s antwoord op nieuwe concurrenten (zoals Ripple) is de lancering van een nieuw betalingsnetwerk: Visa B2B Connect.

Tokens van één van de meest gehypete ICO’s ooit zijn binnenkort voor het grote publiek te koop: Gram, de crypto van Telegram’s Open Network (TON). Zit er een addertje onder het gras?

Exchanges

Recent volgden gebeurtenissen rondom Binance elkaar in rap tempo op. De lancering van Binance US, het blokkeren van Amerikanen op Binance․com, en zelfs het ‘einde van de altmarkt’ wordt in de wandelgangen genoemd. Wat is er aan de hand?

De knoop is doorgehakt: Bakkt opent de deuren op 22 juli voor een select aantal testers. Zij gaan erachter komen of het handelen in Bitcoin futures werkt. Volgens COO Adam White geen kleine stap — het is ‘de deur naar een nieuw tijdperk’.

Per 19 juni stopt de handel in Bitcoin-futures op Cboe Futures Exchange (CFE) definitief. Opvallend is dat op concurrent-exchange CME onlangs juist een recordvolume gemeten is. Komen de futures terug op Cboe?

Ook cryptocurrency exchange Bittrex worstelt met onduidelijke Amerikaanse regels rondom cryptovaluta. Om dure flaters te voorkomen, verwijdert de exchange 32 cryptocurrencies voor Amerikaanse klanten. Wat is er aan de hand?

En verder...

Ook cryptocurrency exchange Coinbase heeft een eigen betaalkaart. Na lancering in Engeland is de kaart nu ook te gebruiken in zes andere Europese landen, waaronder Nederland. Betaal jij binnenkort vanuit je Coinbase-wallets?

Op het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) is bekendgemaakt dat Rusland overweegt van het eiland Bolshoy Ussuriysky een aparte financiële regio te maken. “Voor de handel in cryptovaluta”, bijvoorbeeld. Wat zijn de plannen?

Onlangs kwamen diverse ministers van Financiën en bestuurders van centrale banken bij elkaar in Japan onder de vlag van de G20. Zoals verwacht stuurt de groep aan op ‘multilaterale regulatie van cryptovaluta’. Wat betekent dat?

Winactie: drie prijzen ($600 in ETH)

Lenen, sparen, betalen, overboeken en handelen. Zomaar wat dingen waar je nu een bank voor nodig hebt, en moet vertrouwen. Wees je eigen bank - dat is het motto van decentralized finance (DeFi).

Het team achter het bZx-protocol bouwt aan de infrastructuur hiervoor. Over dit project schreven we recent een fundamentele analyse waarin we zes kerneigenschappen ervan onder de loep nemen.

Om DeFi verder onder de aandacht te brengen, mogen we als klap op de vuurpijl drie prijzen weggeven met een total waarde van 600 dollar. In ether (ETH), zodat je er gelijk wat mee kan. No strings attached. Hoe je meedoet, lees je hier.

Ten slotte

Volg ons op Twitter om gedurende de week op de hoogte te blijven. Daarover meepraten kan zoals gebruikelijk op Telegram. Tot volgende week!

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte