Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 2 juli 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 2 juli 2019.

Binance komt met handel in Bitcoin futures met hefboom tot 20x

Binance, op papier de grootste ‘crypto-to-crypto’ exchange, gaat de handel in Bitcoin-futures faciliteren. Het platform is tot Binance Futures gedoopt, vertelt CEO Changpeng Zhao (CZ) tijdens de Asia Blockchain Summit. Dit is er bekend. Lees verder over "Binance komt met handel in Bitcoin futures met hefboom tot 20x"

ErisX krijgt groen licht van toezichthouder CFTC voor op Bitcoin gebaseerde futures

ErisX, het handelsplatform dat steun geniet van bedrijven als Nasdaq en TD Ameritrade, heeft de benodigde licenties gekregen van toezichthouder CFTC om Bitcoin-futures aan te bieden. De handel in contracten start “later dit jaar”. Lees verder over "ErisX krijgt groen licht van toezichthouder CFTC voor op Bitcoin gebaseerde futures"

Samsung Deliver’ed: eerste blockchain-container afgeleverd in de haven van Rotterdam

Op 10 april riep Samsung SDS het blockchainplatform Deliver in het leven. Recent is de eerste blockchaincontainer in de haven van Rotterdam aangekomen. Dit zijn volgens de deelnemers de drie voordelen van Deliver. Lees verder over "Samsung Deliver’ed: eerste blockchain-container afgeleverd in de haven van Rotterdam"

Fintech anno 2019: 5 feiten van het IMF

Het IMF heeft recent onderzoek gedaan naar de fintechsector, en ondervroeg centrale banken, ministeries, en andere agentschappen verspreid over 189 landen. Als uitkomst deelt het IMF 5 feiten over fintech anno 2019. Lees verder over "Fintech anno 2019: 5 feiten van het IMF"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 juli 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 2 juli 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 juni 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.