Het belangrijkste cryptonieuws van 31 juli 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 31 juli 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 31 juli 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Onrust door enorme Bitcoin-transacties: bijna 1% van alle Bitcoins verplaatst

Dinsdag was de cryptowereld even in rep en roer vanwege enorme Bitcoin-transacties. Vanuit het niets kwam 0,8% van alle beschikbare BTC in beweging. Wat is er gebeurd? Lees verder over "Onrust door enorme Bitcoin-transacties: bijna 1% van alle Bitcoins verplaatst"

Belangrijke Indiase brancheorganisatie verzet zich tegen voorgestelde verbod op cryptocurrency

In juli is in India een wetsontwerp ter tafel gebracht waarmee het bezit en gebruik van cryptovaluta effectief verboden wordt. NASSCOM, de belangrijkste branchevereniging van de Indiase IT-sector, is er niet blij mee. De organisatie doet een andere oproep. Lees verder over "Belangrijke Indiase brancheorganisatie verzet zich tegen voorgestelde verbod op cryptocurrency"

Nederlandsche Bank opent discussie over toepassen van kunstmatige intelligentie (AI)

De Nederlandsche Bank heeft recent richtlijnen gepubliceerd die betrekking hebben op het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in de financiële sector. Het moet bedrijven aan het denken zetten over de mogelijkheden en risico’s rondom AI. Lees verder over "Nederlandsche Bank opent discussie over toepassen van kunstmatige intelligentie (AI)"

Vanavond belangrijke beslissing FOMC over Amerikaanse rente: een voorbeschouwing

De wereldeconomie vertraagt. Een recessie staat voor de deur. Gaat de Amerikaanse rente voor het eerst sinds 2008 weer dalen? Om 20.00 vanavond maakt FOMC de beslissing bekend. Een voorbeschouwing, en wat betekent dit voor bitcoin? Lees verder over "Vanavond belangrijke beslissing FOMC over Amerikaanse rente: een voorbeschouwing"

NEN gaat Nederlandse LTO Network gebruiken voor verificatie certificaten

Het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) gaat verschafte certificaten digitaliseren en decentraal vastleggen. Daar helpt het Nederlandse LTO Network bij. Met een QR-code kunnen (eind)gebruikers een certificaat zelf op geldigheid controleren. Lees verder over "NEN gaat Nederlandse LTO Network gebruiken voor verificatie certificaten"

DUO wil met blockchain studenten controle geven over eigen onderwijsdata

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) gaat zich de komende jaren inzetten op de integratie van nieuwe technologieën. Blockchain wordt daarbij expiciet genoemd, onder anderen om studenten controle te geven over eigen onderwijsdata. Lees verder over "DUO wil met blockchain studenten controle geven over eigen onderwijsdata"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 1 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 31 juli 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 juli 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 juli 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte