Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 5 augustus 2019.

Mining-gigant Bitmain schrijft 310 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal 2019

Het blijft mining-gigant Bitmain moeite kosten om zwarte cijfers te schrijven. In het eerste kwartaal van 2019 maakte het bedrijf 310 miljoen dollar verlies. Maar er zijn twee lichtpunten aan het eind van de tunnel. Lees verder over "Mining-gigant Bitmain schrijft 310 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal 2019"

SEC-commissaris: VS kan cryptobeleid afkijken van deze landen

Onlangs hield Hester Peirce een toespraak over de combinatie van toezicht en innovaties als cryptovaluta. Daarin stelt Peirce dat de VS beter haar best moet doen om tot de juiste kaders te komen, en dat bij deze landen kan afkijken. Lees verder over "SEC-commissaris: VS kan cryptobeleid afkijken van deze landen"

Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?

Het lijkt erop dat Mastercard blockchain en cryptocurrency serieuzer is gaan nemen. Nieuwe vacatures suggereren de opbouw van aan crypto gerelateerde teams. Voor de bouw van een eigen wallet? Lees verder over "Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?"

QR-codes zijn passé: in China betaal je met je gezicht

In diverse steden in China nemen verkopers een nieuwe betaalmethode in gebruik. Bij de supermarkt en bakkerij betaal je daar met je... gezicht. Wordt de QR-code ingeruild voor gezichtsherkenning? Lees verder over "QR-codes zijn passé: in China betaal je met je gezicht"

Mogelijk 8 nieuwe assets op Coinbase, waaronder Waves en Dash

Coinbase werkt aan het uitbreiden van haar aanbod. Maandag kondigde de exchange 8 kandidaten aan, waaronder Dash, Waves, en Cosmos. Of alle acht het redden is onduidelijk: ze worden eerst doorgelicht op het gebied van veiligheid en compliance. Lees verder over "Mogelijk 8 nieuwe assets op Coinbase, waaronder Waves en Dash"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.