Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 5 augustus 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Mining-gigant Bitmain schrijft 310 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal 2019

Het blijft mining-gigant Bitmain moeite kosten om zwarte cijfers te schrijven. In het eerste kwartaal van 2019 maakte het bedrijf 310 miljoen dollar verlies. Maar er zijn twee lichtpunten aan het eind van de tunnel. Lees verder over "Mining-gigant Bitmain schrijft 310 miljoen dollar verlies in eerste kwartaal 2019"

SEC-commissaris: VS kan cryptobeleid afkijken van deze landen

Onlangs hield Hester Peirce een toespraak over de combinatie van toezicht en innovaties als cryptovaluta. Daarin stelt Peirce dat de VS beter haar best moet doen om tot de juiste kaders te komen, en dat bij deze landen kan afkijken. Lees verder over "SEC-commissaris: VS kan cryptobeleid afkijken van deze landen"

Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?

Het lijkt erop dat Mastercard blockchain en cryptocurrency serieuzer is gaan nemen. Nieuwe vacatures suggereren de opbouw van aan crypto gerelateerde teams. Voor de bouw van een eigen wallet? Lees verder over "Mastercard aan de slag met eigen cryptocurrency wallet?"

QR-codes zijn passé: in China betaal je met je gezicht

In diverse steden in China nemen verkopers een nieuwe betaalmethode in gebruik. Bij de supermarkt en bakkerij betaal je daar met je... gezicht. Wordt de QR-code ingeruild voor gezichtsherkenning? Lees verder over "QR-codes zijn passé: in China betaal je met je gezicht"

Mogelijk 8 nieuwe assets op Coinbase, waaronder Waves en Dash

Coinbase werkt aan het uitbreiden van haar aanbod. Maandag kondigde de exchange 8 kandidaten aan, waaronder Dash, Waves, en Cosmos. Of alle acht het redden is onduidelijk: ze worden eerst doorgelicht op het gebied van veiligheid en compliance. Lees verder over "Mogelijk 8 nieuwe assets op Coinbase, waaronder Waves en Dash"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte