Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 6 augustus 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Beleggers vluchten naar Bitcoin temidden van handelsoorlog tussen VS en China

Veilige havens zijn traditioneel de grote winnaars ten tijde van onrust op financiële markten. Nu de handelsoorlog tussen de VS en China oplaait, winnen goud, zilver, én... Bitcoin. En de best presterende daarvan? Lees verder over "Beleggers vluchten naar Bitcoin temidden van handelsoorlog tussen VS en China"

Israëlische Bitcoin-investeerders gevangen tussen bank en belastingdienst

In de meeste landen moet je over Bitcoin-winsten belasting betalen. Ook in Israël. Maar dat is nog niet zo makkelijk: daar zitten Bitcoin-investeerders gevangen tussen de bank die geen geld wil aannemen, en een belastingdienst die z’n hand ophoudt. Lees verder over "Israëlische Bitcoin-investeerders gevangen tussen bank en belastingdienst"

VS bevriest bezittingen Venezuela, volgt volledig handelsverbod?

Maandagavond tekende president Trump de opdracht waarmee alle bezittingen van Venezuela in de VS worden bevroren. Zo wordt de handelsoorlog van de VS op meerdere fronten gevoerd. Volgt een volledig handelsverbod? Lees verder over "VS bevriest bezittingen Venezuela, volgt volledig handelsverbod?"

Apple Card mag je niet gebruiken om crypto mee te kopen

Uit de voorwaarden van Apple’s nieuwe creditcard blijkt dat het aankopen van digitale valuta zoals Bitcoin niet is toegestaan. Is dat Apple’s keuze, of komt die beslissing ergens anders vandaan? Lees verder over "Apple Card mag je niet gebruiken om crypto mee te kopen"

Federal Reserve werkt aan systeem voor realtime betalingen

De Federal Reserve werkt aan FedNow. Een systeem voor realtime betalingen, die 24/7 worden afgehandeld. De verwachting is dat het systeem in 2023 of 2024 in productie genomen kan worden, aanvankelijk voor bedragen tot $25.000. Lees verder over "Federal Reserve werkt aan systeem voor realtime betalingen"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte