Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 7 augustus 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Binance onder vuur, hacker eist 300 BTC aan losgeld

Woensdagochtend is de cryptowereld even in rep en roer. Er zouden KYC-documenten (zoals paspoorten en rijbewijzen) zijn buitgemaakt. De hacker publiceert ze, tenzij Binance 300 BTC overmaakt. Volgens Binance is er echter niets aan de hand. Lees verder over "Binance onder vuur, hacker eist 300 BTC aan losgeld"

Meer dan $500 miljoen aan Bitcoin van BitMEX afgehaald in juli

In de maand juli is een recordbedrag van cryptocurrency exchange BitMEX afgehaald. Het gaat in totaal om ongeveer 530 miljoen dollar. Wat is er aan de hand? En waar zijn al die miljoenen gebleven? Lees verder over "Meer dan $500 miljoen aan Bitcoin van BitMEX afgehaald in juli"

Britse belastingdienst vraagt crypto exchanges om klantgegevens

De Britse belastingdienst zit achter crypto handelaars aan en heeft diverse exchanges verzocht om klantgegevens vrij te geven. Naar verluidt wil het agentschap meer grip krijgen op transacties en (onbetaalde) belastingen. Lees verder over "Britse belastingdienst vraagt crypto exchanges om klantgegevens"

Hoofdstad Zuid-Korea gaat inwoners belonen met eigen cryptovaluta: S-coin

Inwoners van Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, worden binnenkort beloond voor deelname aan de samenleving met S-coins. Deze eigen cryptovaluta moet voor het einde van november zijn gelanceerd. Die planning bestaat uit drie hoofdpunten. Lees verder over "Hoofdstad Zuid-Korea gaat inwoners belonen met eigen cryptovaluta: S-coin"

In Arnhem betaal je boodschappen bij de SPAR via Bitcoin’s Lightning Network

Betalen voor alledaagse boodschappen met crypto: slechts een enkeling doet het. Zeker als het Bitcoin’s Lightning Network betreft. Maar in Arnhem kan het bij de SPAR om de hoek: “was het echt of een droom?” Lees verder over "In Arnhem betaal je boodschappen bij de SPAR via Bitcoin’s Lightning Network"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte