Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 7 augustus 2019.

Binance onder vuur, hacker eist 300 BTC aan losgeld

Woensdagochtend is de cryptowereld even in rep en roer. Er zouden KYC-documenten (zoals paspoorten en rijbewijzen) zijn buitgemaakt. De hacker publiceert ze, tenzij Binance 300 BTC overmaakt. Volgens Binance is er echter niets aan de hand. Lees verder over "Binance onder vuur, hacker eist 300 BTC aan losgeld"

Meer dan $500 miljoen aan Bitcoin van BitMEX afgehaald in juli

In de maand juli is een recordbedrag van cryptocurrency exchange BitMEX afgehaald. Het gaat in totaal om ongeveer 530 miljoen dollar. Wat is er aan de hand? En waar zijn al die miljoenen gebleven? Lees verder over "Meer dan $500 miljoen aan Bitcoin van BitMEX afgehaald in juli"

Britse belastingdienst vraagt crypto exchanges om klantgegevens

De Britse belastingdienst zit achter crypto handelaars aan en heeft diverse exchanges verzocht om klantgegevens vrij te geven. Naar verluidt wil het agentschap meer grip krijgen op transacties en (onbetaalde) belastingen. Lees verder over "Britse belastingdienst vraagt crypto exchanges om klantgegevens"

Hoofdstad Zuid-Korea gaat inwoners belonen met eigen cryptovaluta: S-coin

Inwoners van Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, worden binnenkort beloond voor deelname aan de samenleving met S-coins. Deze eigen cryptovaluta moet voor het einde van november zijn gelanceerd. Die planning bestaat uit drie hoofdpunten. Lees verder over "Hoofdstad Zuid-Korea gaat inwoners belonen met eigen cryptovaluta: S-coin"

In Arnhem betaal je boodschappen bij de SPAR via Bitcoin’s Lightning Network

Betalen voor alledaagse boodschappen met crypto: slechts een enkeling doet het. Zeker als het Bitcoin’s Lightning Network betreft. Maar in Arnhem kan het bij de SPAR om de hoek: “was het echt of een droom?” Lees verder over "In Arnhem betaal je boodschappen bij de SPAR via Bitcoin’s Lightning Network"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 9 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 8 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 7 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 6 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 5 augustus 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.