Het belangrijkste cryptonieuws van 11 augustus 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 11 augustus 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 11 augustus 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Transacties die net zo anoniem zijn als cash zijn nu mogelijk op Ethereum

Nieuw op het Ethereum-netwerk: volledig anonieme transacties. Althans, dat is wat het project Tornado Cash claimt. Transacties die niets over de waarde onthullen, en geen spoor achterlaten naar eerdere transacties. Het kan, maar het is ingewikkeld. Lees verder over "Transacties die net zo anoniem zijn als cash zijn nu mogelijk op Ethereum"

Persoonlijke data is goud waard: patent IBM voor ‘blockchain browser’ is nieuwe goudmijn?

Dinsdag is een patentaanvraag van IBM gepubliceerd. Daaruit (b)lijkt dat IBM bouwt aan een nieuwe goudmijn: het grootschalig verzamelen en opslaan van persoonlijke (browse)gegevens op een blockchain. Goede bedoelingen, maar enger dan Libra? Lees verder over "Persoonlijke data is goud waard: patent IBM voor ‘blockchain browser’ is nieuwe goudmijn?"

FATF gaat zelf bouw van monitoringsysteem crypto faciliteren

Als het aan de FATF ligt, komt er een nieuw globaal systeem dat persoonlijke gegevens van gebruikers van cryptovaluta bijhoudt. De taakgroep begeleid ongeveer 15 landen die betrokken zijn bij de bouw van ‘SWIFT voor crypto’. Lees verder over "FATF gaat zelf bouw van monitoringsysteem crypto faciliteren"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 1 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 31 juli 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 juli 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 juli 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door:

Altijd op de hoogte