Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 11 augustus 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 11 augustus 2019.

Transacties die net zo anoniem zijn als cash zijn nu mogelijk op Ethereum

Nieuw op het Ethereum-netwerk: volledig anonieme transacties. Althans, dat is wat het project Tornado Cash claimt. Transacties die niets over de waarde onthullen, en geen spoor achterlaten naar eerdere transacties. Het kan, maar het is ingewikkeld. Lees verder over "Transacties die net zo anoniem zijn als cash zijn nu mogelijk op Ethereum"

Persoonlijke data is goud waard: patent IBM voor ‘blockchain browser’ is nieuwe goudmijn?

Dinsdag is een patentaanvraag van IBM gepubliceerd. Daaruit (b)lijkt dat IBM bouwt aan een nieuwe goudmijn: het grootschalig verzamelen en opslaan van persoonlijke (browse)gegevens op een blockchain. Goede bedoelingen, maar enger dan Libra? Lees verder over "Persoonlijke data is goud waard: patent IBM voor ‘blockchain browser’ is nieuwe goudmijn?"

FATF gaat zelf bouw van monitoringsysteem crypto faciliteren

Als het aan de FATF ligt, komt er een nieuw globaal systeem dat persoonlijke gegevens van gebruikers van cryptovaluta bijhoudt. De taakgroep begeleid ongeveer 15 landen die betrokken zijn bij de bouw van ‘SWIFT voor crypto’. Lees verder over "FATF gaat zelf bouw van monitoringsysteem crypto faciliteren"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 1 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 31 juli 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 30 juli 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 29 juli 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.