Alles over de nieuwe economie onder één dak.

Het belangrijkste cryptonieuws van 12 augustus 2019

Peter Slagter
Peter Slagter

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 12 augustus 2019.

Binance US overweegt notering van deze 30 cryptocurrencies

De vraag die Amerikaanse handelaars de laatste weken heeft beziggehouden: welke cryptocurrencies kunnen straks verhandeld worden op Binance US? Vrijdag kondigde de exchange aan de notering van deze 30 munten te onderzoeken. Lees verder over "Binance US overweegt notering van deze 30 cryptocurrencies"

Fiscus Nieuw-Zeeland geeft stempel van goedkeuring voor salaris in crypto

Via een bindende uitspraak heeft de Nieuw-Zeelandse belastingdienst onlangs vastgelegd dat salarissen in cryptovaluta uitbetaald mogen worden. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Lees verder over "Fiscus Nieuw-Zeeland geeft stempel van goedkeuring voor salaris in crypto"

Centrale bank China: ‘eigen digitale valuta klaar voor gebruik’

De Chinese centrale bank (PBoC) stelt dat de eigen digitale valuta “gereed is”. Opvallend is dat PBoC-directeur Mu Changchun erbij vermeldt dat je niet hoeft te verwachten dat het doorsnee cryptovaluta nabootst. Lees verder over "Centrale bank China: ‘eigen digitale valuta klaar voor gebruik’"

SEC verschuift beslissing over 3 Bitcoin ETF-aanvragen naar de herfst

Op dit moment zijn er drie Amerikaanse bedrijven in de running voor ’s werelds eerste goedgekeurde Bitcoin ETF, waaronder vermogensbeheerders VanEck en Bitwise. Alledrie moeten ze wachten: de SEC heeft de beslissingen naar de herfst opgeschoven. Lees verder over "SEC verschuift beslissing over 3 Bitcoin ETF-aanvragen naar de herfst"

Meer nieuws

Verder lezen? Dit zijn alle dagoverzichten van deze week:

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 augustus 2019

Peter Slagter

Peter Slagter

Eén van de oprichters van LekkerCryptisch. Actief met cryptovaluta sinds de opkomst van de bitcoin. Houdt van het innovatieve karakter van crypto en blockchaintechnologie, en volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Verbindt graag techniek met business, en houdt ervan moeilijke concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Reageer

Wil je naar aanleiding van dit bericht verder praten? Heb je een vraag, een aanvulling, of had je het zelf anders geschreven? Laat het ons weten, en praat mee in onze community. Veel directer, én een stuk gezelliger dan zo'n ouderwets reactieformulier. De groep is actief, behulpzaam, en voor iedereen toegankelijk.

Blijf op de hoogte

Wil je direct nieuwe blogposts lezen? Alle nieuwe publicaties plaatsen we op Twitter. Je kunt daar ook de belangrijkste ontwikkelingen volgen.