Het belangrijkste cryptonieuws van 12 augustus 2019

Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 12 augustus 2019.

Het belangrijkste cryptonieuws van 12 augustus 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Binance US overweegt notering van deze 30 cryptocurrencies

De vraag die Amerikaanse handelaars de laatste weken heeft beziggehouden: welke cryptocurrencies kunnen straks verhandeld worden op Binance US? Vrijdag kondigde de exchange aan de notering van deze 30 munten te onderzoeken. Lees verder over "Binance US overweegt notering van deze 30 cryptocurrencies"

Fiscus Nieuw-Zeeland geeft stempel van goedkeuring voor salaris in crypto

Via een bindende uitspraak heeft de Nieuw-Zeelandse belastingdienst onlangs vastgelegd dat salarissen in cryptovaluta uitbetaald mogen worden. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland? Lees verder over "Fiscus Nieuw-Zeeland geeft stempel van goedkeuring voor salaris in crypto"

Centrale bank China: ‘eigen digitale valuta klaar voor gebruik’

De Chinese centrale bank (PBoC) stelt dat de eigen digitale valuta “gereed is”. Opvallend is dat PBoC-directeur Mu Changchun erbij vermeldt dat je niet hoeft te verwachten dat het doorsnee cryptovaluta nabootst. Lees verder over "Centrale bank China: ‘eigen digitale valuta klaar voor gebruik’"

SEC verschuift beslissing over 3 Bitcoin ETF-aanvragen naar de herfst

Op dit moment zijn er drie Amerikaanse bedrijven in de running voor ’s werelds eerste goedgekeurde Bitcoin ETF, waaronder vermogensbeheerders VanEck en Bitwise. Alledrie moeten ze wachten: de SEC heeft de beslissingen naar de herfst opgeschoven. Lees verder over "SEC verschuift beslissing over 3 Bitcoin ETF-aanvragen naar de herfst"

Dagoverzichten van deze week

  1. Het belangrijkste cryptonieuws van 16 augustus 2019
  2. Het belangrijkste cryptonieuws van 15 augustus 2019
  3. Het belangrijkste cryptonieuws van 13 augustus 2019
  4. Het belangrijkste cryptonieuws van 12 augustus 2019
  5. Het belangrijkste cryptonieuws van 11 augustus 2019

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Steun

LekkerCryptisch wordt gesteund door BLOX.

Altijd op de hoogte